San Jose Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi koki saman vamman tuplaten tammikuun aikana, eikä ole sen myötä kyennyt enää pelaamaan.

Sen kummemmin Donskoin vammasta ei ole tietoa muuta kuin se, että kyseessä on ylävartalovamma.

Vamma on sama, joka piti hänet sivussa kolmen ottelun ajan, kun hän loukkaantui tammikuun 11. päivänä. Tähän mennessä hän on ollut sivussa viidestä ottelusta ja poissaolo saattaa venyä entisestään.

Sharksin päävalmentajana toimiva Peter DeBoer ei nimittäin osannut vielä sanoa, että lähteekö suomalaishyökkääjä muun joukkueen matkassa idän vieraskiertueelle, joka kattaa ottelut Buffalo Sabresia, Boston Bruinsia, Philadelphia Flyersia ja New Jersey Devilsiä vastaan.

DeBoer paljasti The Mercury Newsille, että suomalaisen kohtalo ratkeaa paikallista aikaa myöhemmin sunnuntaina, kun hän on päässyt juttelemaan seuran kuntoutuspuolesta vastaavan Ray Tuftsin kanssa.

Kaksi kaveria janoaa pelipaikkaa

Mikäli kiertue jää Donskoilta väliin, venyy hänen poissaolojaksonsa siinä kohtaa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Se taas saattaa vaarantaa hänen asemiaan, mikäli hänen paikallaan luistelleista Kevin Labancista tai Timo Meierista toinen onnistuu.

Tässä vaiheessa Sharks on voittanut ilman Donskoita pelaamistaan viidestä ottelusta kolme ja jäänyt vain kertaalleen pisteittä. Tuon saldon voisi ennustaa myös pysyvän yhtä kovana, sillä Sharksin voittosarake Itäisen konferenssin joukkueita vastaan kuluvalla kaudella on 16-6-0.

24-vuotias Donskoi pelasi viime vuonna upean debyyttikautensa NHL:ssä tekemällä 76 runkosarjaotteluun tehopisteet 11+25 ja 24 pudotuspeliotteluun tehot 6+6.

Kuluva kausi on ollut kuitenkin huomattavasti vaikeampi ja Donskoin kohdalla on puhuttu niin sanotusta toisen vuoden kirouksesta. 44 ottelua ovat tuottaneet nimittäin pisteet 6+9.