San Jose Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi löi läpi NHL-jäillä jo viime kaudella, kun hän pelasi maailman parhaassa kiekkoliigassa tulokkaan statuksella. Tuolloin 24-vuotias raahelainen keräsi 76 runkosarjaotteluun 11 maalia ja yhteensä 36 tehopistettä.

Donskoi kärsii nyt kuitenkin jonkinasteisesta toisen kauden kirouksesta. Takana on 44 kamppailua, joissa hän on kerännyt kasaan tehot 6+9.

Nyt vettä myllyyn on lisännyt vielä se, että suomalaishyökkääjä kärsii loukkaantumisesta. Edellisen kerran Donskoi on nähty kaukalossa 23. tammikuuta, kun Sharks kohtasi Colorado Avalanchen. Tuolloinkin mies pelasi vain reilut kaksi minuuttia.

Sharks pelaa ensimmäisen ottelunsa All Star -tauon jälkeen ensi yönä, kun se kohtaa vieraskaukalossa Vancouver Canucksin. Suomalaisten harmiksi Donskoi joutuu kuitenkin jättämään ottelun väliin, sillä laituri ei edes matkustanut muun joukkueen mukana Kanadan puolelle.

Sharksia tiiviisti seuraava kiekkotoimittaja Kevin Kurz kertoi asiasta ensimmäisenä Twitter-tilillään. Hän tiesi myös kertoa edes pienen tiedonjyväsen vamman laadusta.

– Donskoi ei lähde Vancouveriin. Hänen ylävartalovammansa johtuu siitä, että vanha vamma ärtyi. Kyse ei ole päävammasta, Kurz kirjoitti Twitterissä.