Artemi Panarin häikäisi Chicago Blackhawksin paidassa viime kaudella, ja hänellä ojennettiinkin kauden päätteeksi parhaan tulokkaan palkinto.

Panarin pelasi ennen NHL:ään tuloaan KHL:ssä, jossa hän iski viimeisellä kaudellaan 54 otteluun 62 (26+36) tehopistettä. Kyseinen kausi herätti NHL:n skouttien mielenkiinnon ja Panarin solmi keväällä 2015 kahden vuoden tulokassopimuksen Blackhawksin kanssa.

Panarinin tie NHL:n eliittiin olisi voinut kovin erilainen, sillä toimittaja Craig Morganin mukaan Arizona Coyotes oli tiukasti Panarinin perässä. Hänen mukaansa Coyotes oli tarkkaillut Panarinia jo ennen, kun hän tuli Yhdysvaltoihin, ja seura halusi Panarinin kovasti riveihinsä.

Dave King, joka toimii Coyotesin neuvonantajana, valmensi kaudet 2013-2015 KHL:ssä Lokomotiv Jaroslavia ja hän tunnisti Panarinissa lahjakkuutta, joka sopisi Coyotesin joukkueeseen.

– Panarin oli yksi neljästä tai viidestä nimestä, joita me tarkkailimme, mutta meillä oli sellainen tunne, että hän liikkuu aivan eri sarjassa kuin me. Hän oli loistava pelaaja, mutta joukkueet ottivat yhteyttä vapaisiin agentteihin aikaisessa vaiheessa heidän agenttiensa kautta, King totesi Arizona Sportsin mukaan.

– Me tiesimme, että esimerkiksi Chicagolla oli paljon enemmän tarjottavaa hänelle tuohon aikaan.

Venäläispelaajat haluavat menestyä nopeasti

Panarinin mukana Blackhawksiin päätyi myös Viktor Tikhonov, joka on alun perin juuri Coyotesin varaus. Hän toimi aluksi Panarinin kääntäjänä, ennen kuin hän kulki waiver-listan kautta Arizonaan, ja näin ollen takaisin hänet varanneeseen seuraan.

Kingin mukaan venäläispelaajat haluavat menestyä välittömästi ja osaksi siitä syystä molemmat venäläiset valitsivat juuri Blackhawksin organisaation.

– Kun venäläispelaajat tulevat tänne, he haluavat todella menestyä, joten siirtyminen Stanley Cup -voittajan riveihin oli suuri asia. Sama tilanne oli Toronton ja Nikita Zaitsevin kanssa. Hän näki mahdollisuuden liittyä joukkueeseen, jolla on mahdollisuudet menestyä muutaman vuoden päästä, ja se todella viehättää venäläisiä, King kertasi.