Tulevan kesän varaustilaisuuden kärkivaraukseksi povattu Nolan Patrick on ollut tällä kaudella epäonninen, sillä hän on kärsinyt loukkaantumisista pitkin kautta. Hän joutui jättämään muun muassa nuorten maailmanmestaruuskisat väliin juuri loukkaantumisen takia.

Hän pelasi kauden ensimmäisellä puoliskolla vain 11 ottelua, mutta on nyt kuntoutumisensa jälkeen iskenyt viiteen otteluun kahdeksan tehopistettä.

Vuosittainen CHL:n tulokkaiden tähdistöottelu pelattiin maanantaina, ja luonnollisesti Patrick oli ottelussa mukana. Kanadalaislupaus ei ottanut kuitenkaan turhia paineita ottelun alla, vaikka monet ovat kyseenalaistaneet hänen kärkisijaansa kesän varaustilaisuudessa.

– Ehkä vähän, haluan vain näyttää, että olen taas täydessä iskussa täällä, Patrick totesi The Hockey Newsille kysyttäessä, ottaako hän paineita omasta suorituksestaan tähdistöottelussa.

– En yritä ajatella sitä liikaa tai asettaa ylimääräisiä paineita itselleni.

”En halunnut tinkiä siitä”

Patrick joutui siis jättämään vuodenvaihteessa käydyn nuorten MM-turnauksen väliin loukkaantumisen takia. Kanadan joukkueessa pelasi kuitenkin Patrickin joukkuetoveri Kale Clague, jota Patrick kannusti luonnollisesti turnauksessa.

– En harmitellut tai vatvonut sitä sen enempää. Keskityin vain kannustamaan joukkuetoveriani Kale Clagueta. Katsoin hänen jokaisen ottelunsa ja hän edusti joukkuettamme hyvin. Se harmitti, kun en päässyt edustamaan maatani, mutta minä keskityin vain kuntoutukseeni, Patrick kertasi.

Patrick palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin ja on sen jälkeen dominoinut WHL-liigassa, kuten olettaa saattoi.

– Olisin voinut palata ehkä noin kaksi viikkoa aikaisemmin, mutta halusin olla 100-prosenttisessa kunnossa, enkä halunnut tinkiä siitä. Voin hyvin nyt; ei kipuja.