NHL:ssä on jälleen tällä kaudella ollut useita tilanteita, joissa maalia on jouduttu tarkistamaan videolta. Tarkastuksen apuna on käytössä videokuvaa useista kuvakulmista, jotta ratkaisusta tulisi varmasti oikea.

Ensimmäisen kerran videokuvaa käytettiin maalin tarkastuksessa vuonna 1992, kun Detroit Red Wings ja silloinen Minnesota North Stars kohtasivat toisensa kyseisen vuoden pudotuspeleissä.

Teknologia kehittyy

NHL-komissaari Gary Bettman uskookin, että teknologian kehittyessä muun muassa juuri maalin tarkistus tulee olemaan jatkossa paljon helpompaa. Bettman kuitenkin muistutti, että samalla, kun liiga yrittää löytää 100-prosenttisen varmaa tapaa selvittää sitä, ylittikö kiekko maaliviivaa, mitään ei ole vielä päätetty.

– Jatkamme teknologian testausta, joka on toivottavasti skaalautuvaa, joka taas auttaa meitä tekemään enemmän. On jopa mahdollista – en sano, että vielä huomenna – mutta tarkastelemme mahdollisuutta, että tietäisimme tasan tarkkaan missä kiekko on ja onko se ylittänyt maaliviivan, Bettman totesi The Hockey Newsin mukaan.

– Joten meidän ei enää tarvitsisi edes nähdä kiekkoa, sillä teknologia kertoisi meille, missä se on. Se olisi toiveissa. Se on sellaista, mitä olemme työstämässä, mutta se ei ole vielä valmis parrasvaloihin. Sillä mitä tahansa me asennamme, sen on parasta toimia ja toimia hyvin.