NHL:n toimitusjohtaja Gary Bettman piti tähdistöviikonlopun yhteydessä tiedotustilaisuuden, jossa hän vastaili NHL-maailmaa puhututtaviin kysymyksiin.

Yksi kestoaihe keskusteluissa viime aikoina on ollut se, onko NHL-joukkueiden pelipaitoihin tulossa mainoksia tulevaisuudessa. NHL-joukkueiden pelipaitoja pidetään äärimmäisen tyylikkäinä juuri sen vuoksi, ettei niissä ole mainoksia.

– Olemme ylpeitä paidoistamme, joten NHL-seurat eivät mieti aktiivisesti mainosten tuomista pelipaitoihin. Me pidämme paitojamme tyylikkäimpinä koko urheilun maailmassa, ja emme halua pilata sitä mainetta, Bettman sanoi Sportsnetille.

NBA:sta mallia?

Kysymys on noussut tapetille erityisesti siksi, että koripalloliiga NBA päätti tuoda mainokset pelipaitoihinsa. Bettman antoi seuraavassa lausunnossaan hieman siimaa mainosten mahdollisuudelle, mutta kaikesta päätelleen NHL-fanien ei tarvitse olla huolissaan paitojen pilaamisesta mainoksilla ainakaan toistaiseksi.

– Meidän pitäisi saada tavattoman paljon rahaa, että edes harkitsisimme asiaa. Tällä hetkellä en pysty kuvittelemaan että edes ajattelisimme asiaa. Me pidämme paitojamme ainutlaatuisina historian ja perinteiden vuoksi. Emme ole miettineet tuovamme mainoksia paitoihimme, Bettman vakuutti.

World Cupissa maajoukkueiden pelipaidoissa kuitenkin nähtiin mainoksia. Tämäkin nähtiin huonona merkkinä.

– Fakta on, että World Cup -peliapidat eivät ole sama asia kuin NHL-joukkueiden pelipaidat.