New York Islandersin kapteeni ja pelillinen moottori John Tavares on vapaa astumaan vapaille markkinoille kesällä 2018. Huhut miehen ympärillä ovat kiihtyneet talven aikana. Toistuvasti huhuissa on pyörinyt Toronto Maple Leafs. Tavares on kotoisin Torontosta.

Huhut voimistuivat etenkin sen jälkeen, kun Steven Stamkos teki jatkosopimuksen Tampa Bay Lightningin kanssa.

Tavaresin omien sanojen mukaan Islandersin kannattajilla ei kuitenkaan ole syytä huoleen.

– Haluan neuvotella jatkosopimuksesta Islandersin kanssa. Olen aina sanonut, että nautin todella paljon täällä pelaamisesta. Organisaatio on tukenut minua hyvin, Tavares sanoi Sportsnetin mukaan.

– Olen innoissani siitä, mihin suuntaan Islanders on organisaationa menossa. Toivottavasti saamme sopimuksen aikaan.

Kuumaa valuuttaa

Mikäli Tavares haluaa testata arvoaan siirtomarkkinoilla, olisi hän taatusti kuumaa valuuttaa. Toronto yritti hankkia Stamkosin viime kesänä onnistumatta tavoitteessaan. He haluaisivat varmasti tehdä tarjouksen Tavaresille, jos siihen tulee mahdollisuus.

– Niin se menee. Sopimukseni on pian päättymässä, joten ihmiset puhuvat. Voin ainoastaan keskittyä pelaamaan ja yrittää päästä playoffeihin, Tavares sanoi.

Viime kaudella Islanders eteni pudotuspeleihin, jossa se voitti ensimmäisen pudotuspelisarjansa sitten vuoden 1993. Nyt tie playoffeihin näyttää kuoppaiselta, mutta kaikki on mahdollista.

– Sillä ei ole päätökseni niin paljon vaikutusta miten pärjäämme loppukaudella. Tärkeämpää on se, mitä tapahtui viime vuonna tai aikaisempina vuosina.