Boston Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Rask joutui jättämään joukkueensa viime ottelun Detroit Red Wingsiä vastaan kesken hieman ennen puoliväliä.

Mistään sen vakavammasta ei tällä kertaa ollut kyse, sillä Rask luisteli omasta tahdostaan pois joukkueensa maalilta, kärsittyään migreeninomaisesta päänsärystä. Suomalaisvahti olisi siis todennäköisesti jatkanut ottelun loppuun saakka, ellei hän olisi saanut aiemmin tässä kuussa kiekkoa niskaansa.

– Halusin vain varmistua, ettei kyse ollut niskaani saamastani kiekosta (Nashvilleä vastaan, 12. tammikuuta). Mistään muusta siinä ei siis ollut kyse, Rask kertaa Boston Heraldille.

Migreenikohtaukset eivät ole mitenkään täysin tuntematon ongelma Raskille, sillä hän joutui niin ikään jättämään kaksi vuotta sitten ottelun kesken samaisesta syystä. Se, mikä ne aiheuttaa, on kuitenkin mysteeri sekä miehelle itselleen että seuralle.

– Eipä sitä voi oikein muuta tehdä kuin nukkua, syödä ja juoda oikealla tavalla. Ne ovat ainoat keinot estää migreenikohtaukset, koska sitä ei oikein tiedetä, että mistä nämä johtuvat.

– Minun veikkaukseni on puhtaasti tiukka aikataulu, sen myötä lyhyiksi jääneet yöunet ja lisäksi olen ollut hieman nestehukassa. Se on paras arvaukseni, mutta kukaan ei oikein tiedä, että mistä nämä oikein johtuvat.

Rask kertookin olevan riittävän terve pelaamaan joukkueensa ensi yön ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan. Kyseinen kommentti antaa kuitenkin aihetta huoleen: ollaanko Rask polttamassa loppuun?

Kyseessä ei ole nimittäin ensimmäinen kerta kuluvalla kaudella, kun Rask laitetaan ”keskenkuntoisena” maalille. Sama nähtiin nimittäin alkukaudesta, kun suomalaisvahti oli mysteeriksi – siis julkisuudessa – jääneen vamman vuoksi sivussa.

Toisin sanoen Bruins ei pysty menestymään ilman Raskia, ja vaikka tällä kertaa kyse on ”vain” migreenikohtauksesta toipumisesta, ei seurassa voida loputtomiin polttaa lankaa suomalaisvahdin kohdalla molemmista päistä ja täten riskeerata Raskin terveyttä.

Ei huolissaan ensimmäisen All Star -tapahtuman suhteen

Rask uskoo hienoisesta takapakistaan huolimatta olevansa mukana NHL:n All Star -tapahtumassa, mihin hän pääsee mukaan nyt ensimmäistä kertaa.

– En ole huolissani sen suhteen. Siitä tulee hieno kokemus. Toivottavasti pystymme napata pari voittoa ennen sitä ja sen jälkeen muut jätkät saavat levätä pari päivää, kun minä ja Brad (Marchand) lähdemme edustamaan joukkuettamme.

– Siitä tulee varmasti hauska reissu ja ei ainakaan millään tasolla stressaava. Sitä pääse rentoutumaan, pitämään hauskaa ja ylipäätään nauttimaan kaikesta. Siellä ei tarvi murehtia lopputuloksista.

Bruins todella tarvitsee pisteitä, sillä Toronto Maple Leafs pudotti viime yön voitollaan Raskin ja kumppanit pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle.