San Jose Sharks otti viime yönä mittaa Colorado Avalanchesta, jonka se onnistuikin lopulta kaatamaan lukemin 5-2.

Voitto ei kuitenkaan tullut aivan automaattisesti, sillä joukkueet olivat vielä toisella erätauolla lukemissa 5-2. Tämän jälkeen Sharksin kokenut Patrick Marleau päätti ottaa homman omiin käsiinsä.

Ja näin alkoi Marleau-show: mies nimittäin iski kolmanteen erään käsittämättömät neljä maalia – siis yhteen erään. Mies oli vasta NHL:n historian neljäs pelaaja, joka on kyennyt vastaavaan.

Osumat tekivät veteraanille takuuvarmasti hyvää, sillä hän kärsi ennen viime yötä seitsemän ottelun mittaisesta maalittomasta putkesta.

– Se oli hyvä erä, Marleau totesi lyhyesti ja ytimekkäästi NHL:n verkkosivujen mukaan.

”Mennään tekemään se kolmas”

Hattutempusta Marleau uskalsi alkaa ajattelemaan toisen maalinsa jälkeen, mikä syntyi päätöserän alkupuolella.

Logan Couture sanoi minulle jotakin penkillä. ”Mennään tekemään se kolmas.” Sitten sitä alkaa ajattelemaan sitä, minkä lisäksi kaverit kannustavat sinua. Se teki siitä hauskaa.

Edellisen kerran neljä maalia yhdessä erässä nähtiin Mario Lemieux’n toimesta, kun hän onnistui tempussa vuonna 1997.