Ottawa Senators on vielä tälläkin hetkellä komeasti mukana pudotuspelitaistossa, vaikkakin se on kuullut tällä kaudella kaksi todella surullista uutista.

Näistä jälkimmäinen näki päivänvalonsa vain muutama päivä sitten, kun seura tiedotti hyökkääjä Clarke MacArthurin kauden, ja mahdollisesti koko uran, olevan ohitse. Mies on kärsinyt urallaan useista aivotärähdyksistä, joista viimeinen saattaa päättää koko peliuran.

– Se oli luonnollisesti uutinen, jota emme toivoneet kuulevamme ottaen huomioon, minkälainen pelimanni hän on. Hän on iso pukukopissa sekä jäällä. Se on silminnähden iso menetys, mutta olemme pelanneen ilman häntä koko kauden ja olemme pelanneet aika hyvin, Senatorsin hyökkääjä Mark Stone kertoi NHL Suomelle.

– Emme saa odottamaamme piristysruisketta, mutta uskon, että pärjäämme myös ilman Clarkea.

MacArthurin uutista vieläkin suurempi pommi nähtiin aiemmin tällä kaudella, kun Senators-vahti Craig Andersonin vaimolla, Nicolella, todettiin syöpä. Ymmärrettävistä syistä Stone ei ollut kovinkaan halukas puhumaan asiasta, mutta hän myönsi sillä olevan pientä vaikutusta joukkueen pelaamiseen.

Ennenkaikkea se asetti Stonenkin elämässä asiat uuteen tärkeysjärjestykseen – jääkiekko ei ole koko elämä.

– Kyllä, tavallaan. Mutta ennen kaikkea se oli meille kaikille suuri herätys, sillä kun tuollaisia asioita tapahtuu, niin se antaa elämälle uuden perspektiivin.

– Kaikki ajattelevat jatkuvasti vain lätkää, lätkää ja enemmän lätkää kauden aikana, etkä osaa ajatella sellaista tapahtuvan. Kun se tapahtuu, alat ymmärtämään, että tämä on vain peli! Ja elämässä on paljon tärkeämpiä asioita kuin lätkä.