Yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista kiekkoilijoista, Teemu Selänne, lopetti uransa vuonna 2014. Anaheim Ducks kunnioitti eläköitynyttä pelaajansa seuraavana vuotena, kun se jäädytti Selänteen pelipaidan, joka nostettiin samalla Honda Centerin kattoon.

Selänne tuli tunnetuksi urallaan loistavana maalintekijänä, mutta hän oli myös jään ulkopuolella valokeilassa. Milloin hän viihtyi mainoksissa, milloin hänet nähtiin omistavansa ravintolan parissa.

Viime vuoden puolella Selänteeltä kyseltiin halukkuutta valmentamaan, mutta 46-vuotias suomalainen torppasi tuon idean välittömästi.

– Mene nyt jäälle 25 miehen kanssa ja yritä pitää heidät onnellisena, Selänne totesi NHL.comin verkkosivuilla.

Seuraava suomalainen GM?

Selänteen mukaan on vielä liian aikaista päättää jatkosta NHL:n parissa, mutta erityisesti joukkueen rakentaminen kuulostaa mielenkiintoiselta. Selänne toimi Suomen maajoukkueen valmennuksessa neuvonantajana World Cupissa, mutta hänen mukaansa on vielä liian aikaista ajatella vastaavia hommia NHL:ssä.

– Ei vielä. Oli kyllä mukava päästä Suomen maajoukkueen mukaan neljän ja puolen viikon ajaksi. En silti usko, että olen valmis, Selänne totesi NHL.comin haastattelussa.

– Sinä tarvitset siihen niin paljon aikaa. Se on aivan kuin toinen ura. En usko, että minulla on vielä tarvittavaa energiaa ja intohimoa siihen. Ehkä tulevaisuudessa.