Boston Bruinsin hyökkääjää Brad Marchandia saatetaan pitää kaukalon puolella rottamaisena kaverina, mutta siviilissä hän on erittäin fiksu persoona.

Taannoin Marchand ärähti Twitterissä, kun häntä kohtaan hyökättiin jostain syystä homofobisella herjalla. Hyökkääjä poisti tilanteen myötä Twitter-tilinsä, mutta sitä ennen Marchand ehti vasta tälle toteamalla ”tämä halventava kannanotto on niin loukkaava monelle ihmiselle ympäri maailman, että olet sellainen ihminen, jota omat vanhemmatkin häpeävät”.

Yhteenoton myötä Marchandista tuli ikään kuin idoli koko homo- ja bi-seksuaalien yhteisölle ja sen myötä hän keskusteli tilanteesta myös ESPN:n toimittajan Joe McDonaldin kanssa.

– Minä haluan puolustaa niitä asioita, joihin uskon, ja nähdäkseni ei ole oikein, kun ihmiset puhuvat toisista pahaa perustuen seksuaaliseen suuntautumiseen. Minulla on ystäviä, jotka ovat parisuhteessa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa ja mielestäni on väärin olla sitä vastaan, Marchand paaluttaa haastattelussa.

– Jokaisella on oikeus omalla tavallaan, joten koin, että oli aika sanoa jotain, etenkin nykypäivänä. Olemme vuodessa 2017 ja asiat ovat hyvin eri tavalla kuin ne olivat 100 vuotta sitten. Olemme matkalla tasa-arvoisuuteen ja niin asioiden kuuluukin olla.

”Me olemme pukukopissa perhe”

NHL ei tunne vielä yhtäkään avoimesti homoseksuaalia pelaajaa, mutta Marchand ei näe, että sellainen tilanne aiheuttaisi minkäänlaisia ongelmia.

– Totta kai jätkät hyväksyisivät homoseksuaalin joukkuekaverin, siitä ei ole epäilystäkään. Me olemme pukukopissa joukkue ja perhe. Uskonnoilla, sillä mistä kukin on lähtöisin tai millään muullakaan ei ole mitään merkitystä.

– Jossain vaiheessa se tapahtuu, väistämättä, ja se tullaan hyväksymään, Marchand päättää.