Kerroimme eilen uutisessamme, miten Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman oli saanut tietoihinsa, että Shane Doan saattaisi olla valmis vaihtamaan ensimmäistä kertaa urallaan maisemaa.

Asialle saatiin yllättävän nopeasti vahvistus, vieläpä Doanilta itseltään, joskin hän itse ei pidä oikeanlaisen siirron löytymistä kovinkaan todennäköisenä. Hän sanoi, että häntä ei olla pyydetty poistamaan sopimuksestaan siirron estävää pykälää, mutta saattaisi olla siis avoin sille.

– Minun pitäisi tietenkin keskustella perheeni kanssa ja tehdä sitä kautta päätös, mikäli jotain ilmaantuisi. Sen täytyisi olla kuitenkin jotain niin täydellistä ja niin oikeaa, että sellaisen toteutuminen on melkoisen vaikeaa, Doan pohti avoimesti NHL.com:lle.

Friedman kertoi raportissaan, että Coyotes haluaa löytää Doanilla nimenomaan sellaisen ottajan, joka pystyy tarjoamaan tälle mahdollisuuden Stanley Cup -voittoon. Seurassa itsessään siirtoa ei siis pidetä mahdottomuutena, mutta sitä ei myöskään lähdetä niin sanotusti pakottamaan.

Toimittajan sana:

Ei ole olemassa kahta sanaa siitä, etteikö Shane Doan olisi pukukopin puolelle valtava voimavara joukkueelle kuin joukkueelle. Hän on nimittäin erinomainen johtaja, hänen seurauskollisuutensa on ihailun arvoinen asia jokaiselle ja ennen kaikkea hän on esimerkki.

Sen sijaan kysymys, tai kysymykset, kuuluu: Onko Doanilla enää riittävästi annettavaa kaukalossa? Hyötyisikö jokin Stanley Cupista kamppaileva seura oikeasti hänen hankinnastaan?

Ja nuo kysymykset ovat täysin aiheellisia. Doan ei nimittäin ole enää se sama kaveri kuin muutama vuosi sitten. Itse asiassa hän ei ole enää edes se sama kaveri kuin viime vuonna. Viime vuoden Shane Doan nimittäin iski viime kauden runkosarjaan 28 kaappia ja 47 tehopistettä, kun taas tämän kauden Doan on kerännyt 42 ottelussa kasaan tehot 4+8.