Shane Doan on edustanut koko NHL-uransa ajan yhtä ja samaa seuraa, eikä ole ollut koskaan valmis vaihtamaan joukkuetta.

Doanin vuonna 1995 Winnipeg Jetsin paidassa käynnistynyt NHL-ura on pitänyt sisällään paljon, mutta yksi asia on pysynyt muuttumattomana: hän on ollut jo yli 20 vuoden ajan seurauskollinen.

Seuran nimi on vaihtunut useampaan kertaan, maa on vaihtunut ja kaupunki on vaihtunut, mutta Doan on pysynyt.

Vaan pysyykö enää? Siinä on ollut kysymys, joka on aivan viime aikoina noussut pintaan ja nyt vaikuttaisikin siltä, että kanadalaishyökkääjä olisi vihdoin ja viimein valmis vaihtamaan seuraa.

Myös Coyotes valmis tutkimaan uutta tulevaisuutta

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman tietää nimittäin kertoa, että mikäli Coyotesilla on tarjota kapteenilleen mahdollisuus voittaa jossain muualla, on Doan siinä tapauksessa valmis vaihtamaan seuraa.

Doanilla alkaa käydä aika niin sanotusti vähiin, mitä tulee Stanley Cupin voittamiseen urallaan, ja suurella todennäköisyydellä se on nyt se asia, joka on muuttanut kanadalaislaiturin mielen aiempiin kausiin verrattuna.

Friedman myöskin tarkensi, että Coyotes haluaisi niin ikään päästä katsomaan ketkä muut pelaajat pystyvät johtamaan joukkuetta. Tiedossa on nimittäin, ettei 40-vuotias Doan pelaa loputtomiin ja hänen lähtiessään on löydettävä uudet korvaajat johtohahmoiksi, sillä Doania ei yksi mies tuosta noin vain korvaa.

Kuluva kausi tarjoaisikin oivan paikan tähän tutkiskeluun, sillä joukkueen voittosarake on luokaton 13-23-6 ja Coyotes on jäänyt jo 16 pistettä läntisen konferenssin viimeisestä pudotuspeleihin oikeuttavasta villi kortti -paikasta.