Tampa Bay Lightning kohtasi viime yön ottelussaan Columbus Blue Jacketsin, joka olikin lopulta etevämpi lukemin 3-1. Ottelu ei kuitenkaan ollut tavanomainen runkosarjakamppailu, vaan tämän alussa juhlittiin seuralegenda Martin St. Louisin mahtavaa uraa.

St. Louis nimittäin sai vihdoin paitansa Lightningin kotihallin, Amalie Arenan, kattoon. Hän pelasi seuran riveissä vuodet 2000-2014, kunnes hän vaati siirtoa toisaalle. Lopulta hänet kaupattiin New York Rangersiin.

– Hän oli, hän on yhä ja hän tulee aina olemaan tämän organisaation sydän ja sielu, Lightningin nykyinen tähtipelaaja Steven Stamkos kertoi seuran Twitter-tilin mukaan.

John Tortorellalla omat muistelonsa

Lightningin viime yön vierailijoiden, Blue Jacketsin, nykyisenä päävalmentajana toimii St. Louisille tuttu mies, John Tortorella. Hän ehti toimia St. Louisin luotsina aina vuoteen 2008 saakka.

– Minun pitää tehdä yksi asia täysin selväksi – ja haluan, että hänen lapsensakin tietävät tämän: Marty oli piikki lihassa valmentaa. Hän oli itsepäinen ja hänellä oli jatkuvasti kysymyksiä, että miten olisimme voineet aina löytää paremman tavan voittaa jonkin joukkueen tai pelaajan, Tortorella kertoi perjantaina Pro Hockey Talkin mukaan.

– Hän on sellainen kaveri, jolle on sanottu ”ei” niin monta kertaa hänen uransa alussa. ”Ei, et ole tarpeeksi hyvä.” ”Ei, olet liian pieni.” Tämä on mahtava tarina, jonka voisi suhteuttaa moniin muihinkin asioihin, kuin pelkästään jääkiekkoon.