Nashville Predators kohtasi viime yönä kotikaukalossaan Boston Bruinsin, joten edessä oli kahden suomalaisen huippuvahdin kohtaaminen. Tosin vastakkain eivät olleet Bruinsin Tuukka Rask ja Predatorsin Pekka Rinne, sillä nuori ja lupaava Juuse Saros sai aloittaa viime yönä.

Suomalaisvahtien kohtaaminen sai kaiken lisäksi ongelmia jo ensimmäisessä erässä, sillä Rask jouduttiin vaihtamaan maalilta pois hyvinkin nopeasti. Hän sai kiekon niskan tai kurkun alueelle avauserän puolivälin jälkeen, ja hänet korvasi maalilla Zane McIntyre.

Predatorsin maalilla tilanne olikin sitten toinen: nimittäin Saros pelasi jälleen kerran uskomattoman hyvin. Hän nappasi kamppailussa 35 torjuntaa ja päästi selkänsä taakse ainoastaan yhden maalin. Predators voitti ottelun lukemin 2-1.

Kyseiset 35 torjuntaa oli Saroksen NHL-uran kovin määrä, joten hän teki samalla oman ennätyksensä. Kaiken lisäksi suomalaisnuorukainen valittiin kamppailun ykköstähdeksi.

Saros pääsi aloittamaan viime yönä kauden kahdeksannen ottelunsa, joissa hän on päästänyt kuudessa ottelussa selkänsä taakse yhden maalin tai vähemmän.

– On kyse tilaisuuteen tarttumisesta. Hän pelasi erittäin hyvin AHL:ssä ja kehittyi tiettyyn pisteeseen. Sitten kun pääset tänne, sinun pitää käyttää tilaisuutesi hyväksi ja niin hän on tehnyt. Hänen kautensa on tähän mennessä ollut uskomaton, Predatorsin päävalmentajana toimiva Peter Laviolette kertoi NHL.com:n mukaan.