Tampa Bay Lightningin kuluvan kauden taaperrus on johtunut isoksi osaksi loukkaantumisista, mutta ylipäätään seurassa ei olla millään muotoa tyytyväisiä nykymenoon.

Seuran GM:nä toimiva Steve Yzerman onkin ottamassa kovat keinot käyttöön. Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman raportoi aiemmin tällä viikolla Yzermanin olevan halukas kauppaamaan jonkin ison pelaajan, lähettääkseen viestin muun pelaajiston suuntaan.

TSN:n Bob McKenzie puolestaan vahvisti Friedmanin raportit toteamalla Yzermanin olevan valmis kauppaamaan tällä hetkellä kenet tahansa.

Toisin sanoen, koskemattomien pelaajien listalla lienevät ainoastaan Steven Stamkos, Jonathan Drouin ja Victor Hedman. Kyllä, Drouin on noussut yhdeksi Lightningin koskemattomista pelaajista, huolimatta viime kauden siirtopyynnöstä.

Sen sijaan esimerkiksi Nikita Kucherovin, Anton Strålmanin, Tyler Johnsonin ja Ondrej Palatin kaltaiset kumppanit saattaisivat siis olla tarjolla.

Pelottelukeino vai pakkokeino?

Mutta kaikki muut siis ovat ainakin teoriassa vapaata riistaa. Toki kyse saattaa olla hyvinkin myös Yzermanin tavasta yrittää sytyttää joukkueensa, sillä vaikka hän onkin vielä nuori GM, on hän tullut tunnetuksi kokeneiden virkaveljiensä tapaan maltillisena johtajana, joka ei tee paniikkiratkaisuja.

Toki myös se on mahdollista, että yksinkertaisesti raja on tullut vastaan. Kun Stamkosin jatko seurassa varmistui kesällä, eikä Ben Bishopiakaan ainakaan vielä toistaiseksi ole kaupattu mihinkään, seuralla piti olla ehdottomasti kaikki palaset kasassa Stanley Cupista taistelemiseen.

Ja itse asiassa, kaiken lisäksi, kyse on siitä, että vastaavia palasia ei välttämättä enää koskaan tulee; vaikka Yzerman onnistuikin viime kesänä mestarilliseen tyyliin välttämään tukalan palkkakattotilanteen aiheuttamat kauhuskenaariot, loputtomiin hän ei niin pysty tekemään.

Kun yhtälöön lisätään vielä ensi kesän laajennusdraft, joka aiheuttaa reippaasti päänvaivaa Yzermanille, kannattaa Tampa Bayn suuntaan seurailla nyt tarkalla silmällä. Se on nimittäin selvää, että jotain isoa tulee tapahtumaan, mutta kuinka isoa? Se jää nähtäväksi.