© Kuva: Getty Images

Kuinkas muutenkaan – Alexander Ovechkinin 1000:s tehopiste Sidney Crosbyn Penguinsin verkkoon (VIDEO)

Washington Capitalsin venäläiskapteeni Alexander Ovechkin on rikkonut maagisen 1000 NHL-tehopisteen rajan ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Eikä se edes ottanut kauaa. Edellisessä ottelussa Montreal Canadiensia vastaan yhden tehopisteen päähän, tehoin 1+2, kyseisestä rajapyykistä hiipinyt Ovechkin nimittäin pysäytti pelikellot aikaan 00:35.

Osuman syöttäjänä toimi – kukas muukaan kuin – Nicklas Bäckström, joka on toiminut kyseisessä roolissa niin monta kertaa aiemminkin.

Itse maali oli kuitenkin puhtaasti venäläistähden omaa käsialaa. Bäckström pelasi hänelle kiekon laitaan, Ovechkin lähti leikkaamaan pystyynnousun jälkeen keskelle, otti kiekon taakse ja latasi sen ranteella ohitse, aivan oikein, Marc-Andre Fleuryn.

30 maalia!

1000 tehopisteen rikkominen ei olisi voinut siis juuri makeampaan paikkaan tapahtua, sillä niin kauan kuin Ovechkin ja Penguins-kapteeni Sidney Crosby ovat NHL-jäillä kiekkoilleet, niin kauan heitä on verrattu toisiinsa, jopa kyllästymiseen saakka. Crosby on 1000 tehopisteen rajapyykistä 18 pisteen päässä.

31-vuotiaan laiturin ei tarvinnyt myöskään kovinkaan pitkäksi aikaa jäädä pyörimään kyseisen 1000 tehopisteen rajapyykin päälle, sillä ajassa 28:06 hän tälläsi kiekon vasemmalta p-pisteen kaarelta, joukkueensa pelatessa ylivoimalla, Capitalsin 2-0-johtoon.

Ovehckin on nyt kohdannut NHL-urallaan Penguinsin 47 kertaa runkosarjassa, käynnissä oleva peli mukaan lukien ja näissä hän on iskenyt tehot 30+19. Crosby on puolestaan nakuttanut Capitalsia vastaan 40 otteluun tehot 19+36 ja tässä nähdäänkin jälleen kaksikon olennaisin ero – toinen on puhdas maalintekijä, toinen enemmänkin pelinrakentaja.

Kaikista Ovechkinin NHL:ssä iskemistä 1001 tehopisteestä 546 on maaleja. Tuolla määrällä Ovechkin on NHL:n kaikkien aikojen maalintekijätilastossa sijalla 29, jätettyään juuri taakseen legendaarisen Maurice Richardin, jonka mukaan on nimetty vuotuinen NHL:n parhaan pelaajan titteli.

Lisää Ovechkinin historiallisesta maalista, ja sen merkityksestä historiankirjoissa, voit lukea täältä.

EDIT [12.01.2017, 06:23]: Capitals voitti ottelun lopulta lukemin 5-2. Myös Crosby ylsi ottelussa pisteille, syöttäen ylivoimalla joukkueensa toisen maalin, ja näin ollen hän on 17 pisteen päässä 1000 pisteen rajapyykistä. Nyt hänen tehonsa 40:ään Capitalsia vastaan pelattuun otteluun ovat 19+37.