© Kuva: Getty Images

Canadiens-päävalmentaja hehkuttaa Artturi Lehkosta – ”Keräsi itseluottamuksensa jo alkukaudesta”

Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen on ottanut joukkueensa kolmessa viime ottelussa melkoisesti roolia myös hyökkäyspäässä.

Lehkonen on nyt nakuttanut kolmeen viime otteluunsa tehot 3+2, joista viime yönä Winnipeg Jetsiä vastaan syntyivät pisteet 2+1.

Juuri maaleja, ja hyökkäyspään tehoja ylipäätään, nuorelta suomalaiselta onkin Montrealissa tilattu, kun Canadiensin avainpelaajiin lukeutuvat Alex Galchenyuk, Brendan Gallagher ja David Desharnais joutuivat kaikki sivuun loukkaantumisten vuoksi.

– Hän on pelaaja, joka näkee koko kaukalon todella hyvin, ja hän hankki itseluottamuksensa jo alkukaudesta, Canadiens-päävalmentaja Michel Therrien korostaa ranskalaiskanava RDS:n haastattelussa.

– Hänellä on ollut myös vaikeampia hetkiä, mutta se on täysin normaalia nuorelle pelaajalle ja mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä paremmalta hänen tekemisensä on näyttänyt.

Todellinen tehoduo

Nyt siis Lehkonen on, yhdessä toisen tulokaspelaajan Philipp Danaultin kanssa, vastannut tuohon huutoon. Siinä missä suomalaislaituri on nimittäin nakuttanut viisi pistettä kolmeen viime otteluun, on Danault tehnyt saman pistemäärän neljään viime otteluunsa.

Viime yönä Danault iski upean maalin, joka käynnistyi omasta päästä ja päättyi siis juhlintaan toisessa päässä.

– Päästä päähän – ne ovat harvinaista nähtävää. Tällaiset maalit tekevät hyvää hänen itseluottamukselleen. Kun menetät pelaajia, tarjoaa se muille mahdollisuuden näyttää osaamisensa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä hänen kehitykseensä ja myös hänen kohdallaan täytyy muistaa, että kyseessä on nuori kaveri, Therrien päättää nuorukaisten hehkuttamisen.