© Kuva: Getty Images

Alexander Ovechkin halusi merkkipaalun täyteen juuri viime yönä – ”Ajattelin tavallaan asiaa”

Washington Capitalsin Alexander Ovechkinista tuli viime yönä NHL:n historian 84. pelaaja, joka on rikkonut urallaan maagisen 1 000 tehopisteen rajapyykin. Venäläistähti iski nimittäin viime yönä Pittsburgh Penguinsia vastaan kaksi maalia.

Näiden osumien myötä Ovechkin on nyt tehnyt NHL:ssä tehot 546+455, eli siis 1 001 tehopistettä. Runkosarjaotteluita mies on pelannut 880 kappaletta.

– Ajattelin tavallaan asiaa ennen ottelua: kaikki ovat täällä ja olisi mukava saada 1000:s tehopisteeni kotiyleisön edessä. Olen todella innoissani, että niin kävi. Se on iso hetki organisaatiolle, minulle ja faneille, Ovechkin sanaili NHL.com:n mukaan.

Symboliikkaa parhaimmillaan

Capitals ja Penguins. Alexander Ovechkin ja Sidney Crosby. Tässä ovat NHL:n kenties kitkerimmät viholliset liigan lähihistoriasta. Ja kuinkas sattuikaan, Ovie teki 1 000 tehopisteensä juuri Penguinsia ja Crosbya vastaan.

Hiukan ennen tätä Ovechkin oli tasoittanut uransa maalimäärän samoihin lukemiin lajilegenda Maurice Richardin kanssa, ja tämä tapahtui juuri Montrealissa, missä Richard oli omana aikanaan todellinen supertähti. Venäläiseltä näemmä onnistuu symbolisten tekojen jalo taito.

– Kaikki olivat iloisia, eikä hänellä mennyt kauaa aikaa merkkipaalun saavuttamiseen. Se oli loistava alku hänelle ja meille. Hänellä oli se katse silmissään, että kun hän saa kiekon, jotakin hyvää tulee tapahtumaan. Olen todella iloinen hänen puolestaan, Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz kertoi NHL.com:n mukaan.

– Sanoin hänelle jo Montrealissa, että ”on todella siistiä, että tasoitit maalit Maurice Richardin kanssa juuri Montrealissa, mutta olisi vielä sopivampaa, että saisit 1000 pistettä täyteen meidän faniemme edessä.” Sen hän myös teki, eikä hänellä mennyt siihen kauaa.