NHL on järjestänyt tämän vuoden puolella jo muutaman ulkoilmaottelun, jotka ovat joutuneet sään armoille. Otteluja on siirretty myös aikaisempina vuosina ja usein syynä on ollut juuri säätila.

NHL on ollut erittäin tarkka siitä, että sääolot ovat kunnossa, kun ottelut alkavat. Pelaajien turvallisuus on kaikkein tärkeintä, eikä siitä haluta luistaa missään tapauksessa.

AHL:ssä todistettiin viime yönä kuitenkin hieman huvittavaakin tapausta, kun ulkoilmaottelu Bakersfield Condorsin ja Ontario Reignin välillä joutui täysin sään armoille.

Ottelun toinen erä alkoi nimittäin rankassa vesisateessa. Kuten alla olevalta videolta voi nähdä, vettä sataa aivan maahan asti.

Tom Gazzola

@TomGazzola
Start of the 2nd period.

Poikkeuksellisia tilanteita ollut aikaisemminkin

Valitettavasti myös NHL on joutunut useampana vuonna toteamaan, että sää on ollut pelikelvoton.

Esimerkiksi kaudella 2013-2014 pelattu ulkoilmaottelu Vancouver Canucksin ja Ottawa Senatorsin välillä jouduttiin pelaamaan vesisateessa, mutta stadionin suljettava katto pelasti silloin ottelun.

Myös tällä kaudella sää on ollut varsin temppuileva juuri ulkoilmaotteluiden aikana. Lokakuussa järjestetty ulkoilmaottelu Winnipeg Jetsin ja Edmonton Oilersin välillä kärsi siitä, että aurinko paistoi suoraan jäälle, jolloin pelaajien näkyvyys oli heikkoa.

Viime viikolla pelattu ottelu St. Louis Bluesin ja Chicago Blackhawksin välillä saatiin sentään vietyä läpi, vaikka ilman ongelmia siitäkään ei selvitty. Lämmin sää ja sateen uhka olivat ottelun alla huolenaiheina, mutta lopulta pahimmalta vältyttiin.