Taylor Hallille ensi yö tulee olemaan omalla tavallaan ikimuistoinen, sillä hän kohtaa ensimmäistä kertaa Edmonton Oilersin, joka kauppasi hänet kesällä monet shokeeranneessa vaihtokaupassa New Jersey Devilsiin.

Hall ei yritä peitellä omituista fiilistään ottelun alla ja hyvä niin. Omissa ajatuksissaan hän oli vielä viime kauden jälkeen myös tulevaisuudessa Edmonton Oilersin pelaaja, kunnes tapahtui jotain odottamatonta, joka vei hänet New Jerseyhin.

– Se tulee ehdottomasti olemaan omituista, enkä aio yrittää vähätellä sitä. Se tulee olemaan superkummallinen fiilis minulle, mutta mitä nopeammin pystyn siirtämään ajatukseni syrjään ja keskittymään jääkiekkoon, sitä parempi, Hall ennakoi NHL.com:lle.

Marraskuussa Hall totesi julkisesti, että hän saa melkoisen määrän lisämotivaatiota yrittäessään todistaa Oilersin ratkaisun vääräksi.

– Halusin todistaa heidät vääräksi enemmänkin ”joukkuemielessä”, enkä niinkään siinä, että kuinka paljon pystyn henkilökohtaisella tasolla auttamaan joukkuetta. Olen siis luonnollisesti pettynyt siinä mielessä, koska olemme voittaneet alle 50 prosenttia peleistämme.

– Me emme ole pudotuspelipaikoilla ja Edmonton on. En tietenkään ajattele, että se on minun syytäni, mutta tiedän minulta löytyvän vielä seuraavan tason ja uskon myös yltäväni sille.

”Ennemmin New Jerseyssä kuin Edmontonissa”

Hall kohtaa siis ensimmäistä kertaa ex-seuransa, kuten todettua jo aiemmin. Hän nimenomaan pääsee tekemään sen uudessa kotihallissaan, toisin, kuin esimerkiksi vaihtokaupassa toiseen suuntaan treidattu Adam Larsson, joka siis palaa tänään entiseen kotihalliinsa.

– Ei minun tarvitse todistaa kenellekään lauantaina mitään. Mutta täytyy sanoa, että kuka ikinä onkaan laatinut otteluohjelmamme, se on onnistunut minun kannaltani todella hyvin. Pääsen pelaamaan heitä vastaan kahdesti viikkoon ja sitten se on siinä. Se on hieno juttu.

– Ehdottomasti sinioransseja vastaan pelaaminen tulee kuitenkin olemaan outoa.

Hall on pelannut toistaiseksi Devils-paidassa 30 ottelua ja tehnyt niissä tehot 9+16. Hän on joukkueensa tehokkain pelaaja, joten siinä mielessä Devils on saanut juuri, mitä se kaupasta halusi.

Ja samat sanat voidaan sanoa, ainakin osittain, myös Adam Larssonista, sillä hänet hankittiin Albertaan tilkitsemään pahasti vuotava alakerta ja jo pelkkä sarjataulukon katsominen kertoo, että siinä on onnistuttu huomattavasti aiempaa viime kausia paremmin.

Kyseinen kaksikko on kohdannut toisensa aiemminkin kaukalossa, mutta ensi yönä se tulee olemaan asteen verran aiempaa omituisempaa, tai näin ainakin Taylor Hall varmasti asian kuvaisi.