Kesällä Nashville Predatorsista Montreal Canadiensiin siirtynyt Shea Weber tunnetaan muun muassa pelaajana, joka omaa yhden jääkiekkomaailman kovimmista lämäreistä.

Kun Weber siirtyi Montrealiin, moni Canadiens-peluri huokaisi varmasti helpotuksesta. Heidän ei nimittäin enää täytynyt hypätä kanadalaispuolustajan eteen syömään tämän lämäämää kiekkoa – se, kun on etuoikeus, kun ei tarvitse pelata Weberiä vastaan.

Mutta aivan näin positiivisesti asiat eivät kuitenkaan menneet. Samassa joukkueessa pelaaminen tarkoitti nimittäin sitä, että joudut Weberin laukauksen kanssa vaaraan jokaisissa treeneissä ja mennessäsi esimerkiksi maskimieheksi vastustajan maalinedustalle.

Gallagher jälleen uhrina

Tämän joutuikin toteamaan Weberin joukkuekaveri Brendan Gallagher. Hän nimittäin mursi kätensä, kun Weberin laukaus osui siihen ja hän joutuu olla sivussa tositoimista seuraavat kahdeksan viikkoa.

”Onnekseen” Gallagher tiesi jo ainakin jokseenkin etukäteen, että miltä tuollainen tuntuu – viime kaudella nimittäin niin ikään kovasta laukauksestaan tunnettu New York Islandersin Johnny Boychuk mursi Gallagherin sormet lämärillään.

Mutta takaisin Weberiin.

Kyse ei siis ole kokeneen kanadalaispuolustajan kohdalla ensimmäisestä kerrasta, kun hän aiheuttaa vahinkoa joko omilleen tai vastustajilleen laukauksellaan. Toimittaja Marc Dumont paljasti nimittäin melkoisen listan Twitter-tilillään.

Marc Dumont

@MarcPDumont
The Predators subreddit tracks how many players have fallen to the Weber bomb. The list is long.

Listalta löytyy yhteensä 21 eri kohtaa, joista osa on hieman huumorisävytteisiä, mutta pääosin kuitenkin totisinta totta.

Sitä se teettää, kun kaveri kiskoo kiekkoa lähes 175 kilometrin tuntivauhdilla.