Montreal Canadiensiin kesällä kaupatulle Shea Weberille ensimmäisestä vierailusta Nashvilleen on ollut helppo ennakoida jo pitkään todella tunteikasta.

Hieman yli puoli vuotta on kulunut siitä hetkestä, kun Shea Weberille, Nashville Predatorsia koko NHL-uransa ajan edustaneelle puolustajalle ja pitkäaikaiselle kapteenille, selvisi, että hänet oli kaupattu Montreal Canadiensiin.

Siirto tuli kanadalaispuolustajalle todellisena shokkina, sillä mitään viitteitä hänen kauppaamisestaan ei ollut.

– Ei hän varmastikaan tule koskaan muistamaan, että mitä minä sanoin. Hän kuuli vain sanat ”sinut on kaupattu”, Predatorsin GM:nä toimiva David Poile muistelee tilannetta The Tennesseanin haastattelussa.

– Ei hän halunnut tulla treidatuksi, emmekä me yrittäneet kaupata häntä. Nämä tilanteet ovat vaikeita, kun pelaaja itse pitää itseään joukkueen perustana, seura näkee samalla tavoin ja sitten yhtäkkisesti seura päättää kuitenkin lähteä eri suuntaan.

”Halusin olla ”Predator” koko urani”

Toisin kuin Poile luulee, Weber muistaa hyvinkin puhelun, jonka hän tuolloiselta GM:ltään sai.

– Muistan siitä itse asiassa suurimman osan. Sitä on shokissa, joten se oli ehdottomasti odottamaton tilanne, mutta muistan sen ehdottomasti.

Kaikkein vaikein seikka oli varmastikin juuri se, että hän oli edustanut koko NHL-uransa ajan yhtä ja samaa seuraa, eikä ollut koskaan miettinytkään pelaamista jossain muualla.

– Halusin olla Nashvillessä koko urani. Etenkin, kun kyseessä on joukkue, joka varasi sinut ja jossa vietit niin paljon aikaa, haluat tuoda Stanley Cupin kaupunkiin. Se on päämääräsi ja se ei koskaan tapahtunut…

– Nyt aion kuitenkin keskittyä loppu-urani ajan Montrealiin, siihen, että tuon Stanley Cupin takaisin tänne ja teen montrealilaisista onnellisia.

Ensi yön ottelu olisi ollut myös ensimmäinen kerta, kun Weber ja PK Subban olisivat kohdanneet toisensa niin sanotusti toistensa uniformuissa. Tässä kohtaa se ei ole kuitenkaan vielä mahdollista Subbanin loukkaantumisen vuoksi.