Vuosi 2016 päättyy NHL:ssä todelliseen huippukamppailuun, kun vastakkain iskevät Minnesota Wild ja Columbus Blue Jackets. Molemmat joukkueet porskuttavat käsittämättömässä voittoputkessa. Minnesota on voittanut jo 12 ottelua putkeen, mutta Blue Jackets pistää vieläkin paremmaksi peräti 14 ottelun mittaisella voittoputkellaan.

Joukkueiden välinen kohtaaminen on historiallinen, sillä koskaan aiemmin NHL:ssä eivät ole kohdanneet yli seitsemän ottelun voittoputkessa olevat joukkueet. Nyt, ikävä kyllä, jompi kumpi joukkueista joutuu aloittamaan uuden vuoden tappiolla.

Onko Wild-leirissä lataus mennyt yli?

Minnesota Wild on tehnyt seuraennätyksen voittamalla 12 ottelua putkeen. Wild voi tehdä lisää historiaa voittamalla yhdeksännen perättäisen koti-ottelunsa putkeen. Blue Jackets on kuitenkin ollut täyttä rautaa vieraskaukalossa, sillä joukkue on hävinnyt ainoastaan kaksi vierasottelua varsinaisella peliajalla.

Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau on taatusti saanut tehdä täyden päivätyön pitääkseen joukkueensa keskittymisen olennaisissa asioissa. Kysymys kuuluukin, onko pelin ”vähättelemisessä” menty liiallisuuksiin, kun jokainen pelaaja on toistellut yhdessä päävalmentajan kanssa samaa mantraa:

– Se on vain ottelu numero 36.

– Se ei ole Super Bowl, eikä Stanley Cup. Se on ottelu numero 36. Siinä on pieni hyvä tarina, mutta siinä kaikki. Toivon, että pelaajat ottavat ottelun vain sillä tavalla, Boudreau sanoi StarTribunelle.

Aivan kuin Minnesotan pelaajien olisi käsketty puhua vain ottelusta numero 36. Viesti on taatusti mennyt perille, mutta onko tällaisella ottelua liian paljon vähättelevällä asenteella pikemminkin negatiivinen vaikutus joukkueen suoritukseen?

Wildin pelaajien kommentteja lukiessa välittyy mielikuva, että voittoputken jatkaminen on todellisuudessa joukkueelle paljon tärkeämpää, kuin mitä he antavat ymmärtää.

Jos tulevan yön ottelu todella olisi vain ottelu muiden joukossa, ei Wildin pelaajien tarvitsisi toistella joka ikisessä haastattelussa, että kyseessä on vain ottelu numero 36. Kuinka usein pelaajat edes tietävät monesko ottelu runkosarjasta on edessä?

Nyt he todellakin tietävät.

Paineita myös toisessa leirissä

Columbuksen leiristä on välittynyt ottelun kynnyksellä rauhallisempi tunnelma. Siitä huolimatta Jarmo Kekäläisen suojateilla on ottelussa jopa Wildia suuremmat paineet voittoputken jatkamiseen.

Tällä hetkellä Colubus jakaa kaikkien aikojen pisimpien voittoputkien listassa kolmatta sijaa yhdessä Washington Capitalsin (2009-2010) sekä Boston Bruinsin (1929-1939) kanssa.

Mikäli se voittaa Wildin seuraavassa ottelussa, se nousee kaikkien aikojen listalla jaetulle toiselle sijalle 15 perättäisellä voitollaan. Samassa voittomäärässä on myös Pittsburgh Penguins (2012-2013) ja New York Islanders (1981-1982).

Ennätystä pitää hallussaan Pittsburgh Penguins, joka voitti kaudella 1992-1993 peräti 17 ottelua ilman tappioita.