Vuosi 2016 alkaa pikkuhiljaa kääntyä vuoteen 2017. Vuodenvaihteessa on usein oivallinen aika ennustaa, mitä NHL:ssä tapahtuu kevätkaudella. Omia ennustuksiaan NHL-kauden päätteeksi jaettavista palkinnoista laati suosittu SBNation-verkkosivusto.

Ensimmäinen sivuston ennustuksista onkin huomiota herättävä. Sivusto listaa todennäköisimmäksi Hart Trophyn, eli NHL:n arvoikkaimman pelaajan palkinnon, voittajaksi Edmonton Oilersin nuorta tähteä Connor McDavidia. Tämä siitä huolimatta, että Sidney Crosby pelaa järisyttävän hyvää kautta taalaliigassa.

– Koska palkinto annetaan joukkueen arvokkaimmalle pelaajalle, McDavid on selkeässä etulyöntiasemassa. Crosby on todennäköisesti maailman paras pelaaja, mutta Pittsburgh olisi ilman Crosbyakin playoff-joukkue. Edmonton ilman McDavidia olisi sen sijaan sarjan häntäpäässä, sivustolla perustellaan.

Aina palkintoa ei kuitenkaan jaeta juuri arvokkaimmalle pelaajalle, vaan yksinkertaisesti kauden paras pelaaja saattaa pokata pystin. Crosbylla on kasassa 31 otteluun käsittämättömät 42 (26+16) tehopistettä. Mikäli tahti jatkuu samanlaisena kevätkaudella, on miestä vaikeaa sivuttaa Hart Trophya jaettaessa.

McDavidilla on yhtä lailla kasassa 42 tehopistettä, mutta hän on pelannut viisi ottelua enemmän. Käsittämätön ero on myös maalisarakkeessa. McDavid on takonut ”vain” 13 osumaa Crosbyn 26 täyososumaa vastaan.

Laine taistelee Calderista

Suomalaisittain SBNationin ennustuksesta löytyy kiinnostava näkökulma. Sivuston mukaan Patrik Laine on uuteen vuoteen lähdettäessä piikkipaikalla kilpailussa parhaan tulokkaan Calder Memorial Trophysta. Loppujen lopuksi palkinnon kuitenkin ounastellaan menevän Columbuksen komeettapuolustaja Zach Werenskille.

– Edessä on kovin kilpailu Calderista pitkään aikaan Auston Matthewsin, Werenskin ja Laineen välillä. Koska on äärimmäisen vaikeaa tehdä näin suuri vaikutus puolustajana, etu on Werenskillä, sivustolla perustellaan.