Chicago Blackhawksia edustava Artemi Panarin on aloittanut NHL-kaukaloissa enemmän, kuin hyvin. Viime kauden 80 runkosarjaottelussa mies iski kovat tehot, 30+47, minkä lisäksi seitsemän pudotuspelikamppailua kartuttivat pistetiliä kahden maalin ja viiden syötön verran.

Tällä kaudella vastaavasti Panarin on pelannut 37 ottelua, joissa hän on iskenyt samaisen määrän pisteitä (15+22).

Panarinin kaksivuotinen tulokassopimus on umpeutumassa tämän kauden päätteeksi, mikä on aiheuttanut Blackhawksin GM:nä toimivalle Stan Bowmanille suuret ongelmat. Seuran palkkakatto on nimittäin lähes tupaten täysi, eikä lisätilaa ole helppoa luoda.

Niin se Bowman kuitenkin jälleen onnistui mahdottomassa, ainakin jos on uskominen pohjoisamerikkalaisia lähteitä. Sportsnetin arvostettu kiekkotoimittaja Elliotte Friedman kertoi nimittäin Twitter-tilillään, että Blackhawks ja Panarin ovat päässeet sopuun kaksivuotisesta jatkosopimuksesta.

Bonuspainoitteinen siltasopimus

Ensinnäkin on todettava, että koska Panarinin jatkopahvi oli pituudeltaan ainoastaan kaksi vuotta, on kyseessä niin sanottu siltasopimus. Todellisuudessa Panarin on kuitenkin jo todistanut tasonsa NHL-kaukaloissa, joten Bowman osti lyhyellä jatkolla ainoastaan lisäaikaa.

Lisäksi TSN:n kiekkotoimittaja Bob McKenzie tiesi kertoa omalla Twitter-tilillään, että sopimus on hyvinkin bonuspainoitteinen. Panarin tulee tienaamaan uuden pahvinsa myötä 6 miljoonaa dollaria kaudesta, joista iso osa maksetaan allekirjoitusbonuksena.

Bob McKenzie

@TSNBobMcKenzie
Of Panarin's $6M total income next season, $4.2M is is signing bonus. In second year, signing bonus is $2M.

Tämä tarkoittaa sitä, että Panarinin tulevana kahtena kautena saamista 12 miljoonasta dollarista jopa yli puolet tulevat suoraan bonuksina.

Nykypäivän NHL:ssä tämä ei kuitenkaan alenna sopimuksen arvoa suhteessa palkkakattoon, ja ainakin arvostettu Cap Friendly -verkkosivusto listaa Panarinin sopimuksen cap hitiksi kyseisen 6 miljoonaa dollaria.