Pittsburgh Penguinsin ja koko NHL:n johtotähti Sidney Crosby pelaa jälleen kerran huikeaa kautta. Varsinkin maalinteko on tällä kaudella tuntunut olevan erityisen hyvässä iskussa. Miehen yhden kauden maaliennätys rikkoutunee kevääseen mennessä.

Mies iski maalin jälleen viime yön ottelussa New Jersey Devilsia vastaan. Hänen maaliputkensa on nyt neljän ottelun ja pisteputkensa viiden ottelun mittainen.

Tämän hetkinen yhden kauden maaliennätys Crosbylla on 51 maalia kaudelta 2009-10, jolloin hän myös voitti liigan maalipörssin. Ennätys saattaa parantua jopa yli 10 maalilla, mikäli mies pysyy terveenä.

Mahdollisuus vuosituhannen suoritukseen

Kaudella 2016-17 tahti viittaa nimittäin paljon kovempiin lukuihin. Kanukkisentteri on tehnyt tähän mennessä pelaamiinsa 30 otteluun peräti 25 maalia. Nykyinen tahti viittaa 63 maalin kauteen.

Kyseinen maalimäärä olisi suurin sitten kauden 2007-08, jolloin Alex Ovechkin tykitti huikeat 65 kaappia. Tuo lukema on myös tämän vuosituhannen kovin maalimäärä yhteen kauteen, joten Crosby saattaa asettaa vuosituhannen toiseksi kovimman maalimäärän taululle kauden päätteeksi, ellei jopa kovimman.

Crosbyn nykyinen vire on perustaa pelityylin muuttamisesta enemmän laukojan suuntaan. Crosbyn laukausmäärät ovat palanneet vuosikymmenen vaihteen tasolle, jolloin hän ampui noin laukauksen enemmän peliä kohden.

1000 pistettä täyteen ennen 30-vuotispäivää

29-vuotias sentteri johtaa NHL:n pistepörssiä jälleen kerran, tällä hetkellä tehopisteitä on 41 kappaletta. Koko urallaan Crosby on pelannut 737 runkosarjaottelua, joissa on syntynyt tehot 363+616=979.

Mikäli mies pysyy terveenä, hän tullee saavuttamaan tuhat pistettä vähän sen jälkeen, kun on saanut 750 ottelua täyteen, seuraavan parin kuukauden aikana.