Edmonton Oilersia edustava Jesse Puljujärvi pelasi yön NHL-kierroksella vain reilut kuusi ja puoli minuuttia. Aikaisempia peliaikoja kun katsoo, tuntuu oudolta, että hän on tällä kaudella saanut jopa yli 20 minuuttia peliaikaa.

Oilers on organisaatio, joka on viime vuosina tunnettu siitä, että se on rämpinyt NHL:n pohjamudissa, saanut palkinnoksi ykkösvarauksia, mutta ei ole siltikään onnistunut parantamaan. Kaikki muuttui kesällä 2015, kun seura sai jälleen kerran varata numerolla yksi. Kyseessä oli jo neljäs kerta 2010-luvulla, kun Oilers sai koko varaustilaisuuden ensimmäisen varauksen.

He varasivat Connor McDavidin ja kaiken piti muuttua. Pelillisesti kaikki onkin muuttunut parempaan suuntaan, sillä joukkue majailee tällä hetkellä divisioonansa kärkipaikalla yhdessä San Jose Sharksin kanssa.

Toimiston puolella asiat eivät sen sijaan tunnu muuttuneen, vaikka taustalla häärikin täysin eri ihmiset kuin esimerkiksi muutamia vuosia sitten.

Tapaus Leon Draisaitl

Leon Draisaitl varattiin NHL:n vuonna 2014, kun Edmonton Oilers huusi hänet numerolla kolme. Isokokoinen keskushyökkääjä sai heti tilaisuuden NHL:ssä, mutta seura joutui pian toteamaan, että Draisaitl ei ollut vielä valmis NHL:ään. Häntä roikotettiin kuitenkin joukkueen mukana 37 ottelua, joissa hän keräsi tehot 2+7=9. Tuolloin valmennusjohto yritti peluutta Draisaitlia hänen kykyjensä ylittämällä tasolla.

Lopulta Oilers päätti lähettää Draisaitlin takaisin junioreihin vasta sen jälkeen, kun nuorten maailmanmestaruuskisat olivat jo alkaneet. Näin Draisaitl ei päässyt osallistumaan kyseisiin kisoihin. Tuo liike oli silti lopulta Oilersilta yksi viisaimmista pitkään aikaan, sillä seuraavana vuonna Draisaitl oli kuin eri pelaaja. Hän teki 72 otteluun 51 (19+32) tehopistettä.

Seuraavaksi Jesse Puljujärvi?

Tilanne muistuttaa tällä hetkellä hieman Puljujärven tilannetta. Puljujärvi on joutunut tilanteeseen, jossa hänellä ei ole juurikaan itseluottamusta, peliaika on vähissä ja otteet kaukalossa sen mukaiset. Oilersin ainoa oikea ratkaisu olisi, tai itseasiassa on ollut jo pidemmän aikaa, lähettää hänet AHL:ään. Siellä hän saisi ison vastuun ja mahdollisesti itseluottamuksen takaisin, kun myös onnistumia tulee.

Valmennusjohto ei kuitenkaan ole tähän ratkaisuun vielä päätynyt, vaan pitää Puljujärveä joukkueen mukana. Toki Puljujärven otteet pitkin syksyä ovat osasyynä siihen, että hänen peliaikansa on jäänyt pieneksi. Silti kyseessä on vasta 18-vuotias pelaaja, jonka pelissä on rutkasti parannettavaa ja kehitettävää.

Nyt olisi viimeistään Edmontonissa aika herätä siihen, että Puljujärven oikea paikka on tällä hetkellä AHL:ssä.