Kesällä toteutunut massiivinen vaihtokauppa Nashville Predatorsin ja Montreal Canadiensin väillä siirsi P.K. Subbanin ja Shea Weberin seurasta toiseen.

Weber ei aluksi tiennyt mikä häntä odottaa, kun hän pääsi vetämään päälleen Canadiensin sinipunaisen peliasun ensimmäistä kertaa kesällä joukkueen harjoitusleirillä.

Hän tunsi vanhan seuransa Predatorsin erittäin kotoisaksi, olihan hän joukkueen peruskallio viimeiset 11 vuotta ja toimi seuran kapteenina viimeiset kuusi vuotta.

– Olin siellä niin pitkään, että osa kavereista tuntui kuin perheen jäseniltä, Weber sanoo Sports Illustratedille.

– En ollut varma mitä odottaa Montrealin kaupungilta ja seuran faneilta, mutta tähän asti kaikki on tuntunut hyvältä.

Sinä päivänä, kun vaihtokauppa Predatorsin ja Canadiensin välillä tapahtui, Weberille soitti liuta pelaajia uudesta seurasta. Carey Price, Brendan Gallagher, Max Pacioretty ja Andrew Shaw soittivat hänelle ja osa paineista purkautui heti, kun ne olivat kasaantuneet. Tulevat seurakaverit olivat rehellisen innoissaan siitä, että Weber liittyy mukaan porukkaan.

Jalat tiukasti maassa

Weber asustaa lähellä Habsin harjoitushallia perheensä kanssa, johon vaimon lisäksi kuuluu 1- ja 2-vuotiaat tyttäret. Hän opettelee ranskaa vapaa-aikanaan, jotta ymmärtää mitä quebecilaiset puhuvat.

Kanadalaispuolustaja on hyvin maltillinen ja mieluummin välttää valokeiloja kuin paistattelee niissä. Kanadan World Cup -voiton jälkeen hän halusi löytää hiljaisen huoneen hallista, jossa puhua vanhemmilleen.

Hän on jäällä samantyylinen, johtaa hiljaisesti ja puhuu silloin kun on tarve. Hänen kotiseudullaan Sicamous’ssa, pienessä Brittiläisen Kolumbian kylässä, asukkaat arvostavat samanlaista tyyliä. Toinen Sicamous’sta lähtöisin oleva NHL-kiekkoilija, Cody Franson, on todennut, että ”ihmiset siellä arvostavat sitä, ettei muutu liikaa”. Tämä kertoo paljon näiden kiekkoilijoiden asenteista kaukalossa.

Tehot eivät hävinneet mihinkään

Pisteiden valossa Weber on edelleen yhtä tehokas mitä Predatorsissa. Hän on tehnyt tällä kaudella 0.58 pistettä per peli, joka on tasan samaa tahtia, kuin hänen koko uransa keskimääräinen pistetuotanto. Maaleja hän on tehnyt 0.26 per ottelu, samaa tahtia, kuin viime kaudella Nashvillessa pelatessaan.

Weberiin luotetaan edelleen eniten puolustuspäässä ja hän pelaa keskimäärin 25:49 minuuttia per ottelu, kahdeksanneksi eniten liigassa.

– Hän on aina tehokas, missä tilanteessa pelaakaan, kehuu entinen Predators-luotsi Barry Trotz.

– Hän vaikuttaa positiivisella tavalla myös kanssapelaajiin ja yhteisöön, missä hän on osallisena. Voin kertoa, että hänellä on asiat hyvin jo pelkästään siitä, miten hän juttelee hallin käytävällä. Hänellä on iso virne naamallaan.

Weber tuntuu ottaneen uuden seuransa kodiksi varsin nopeasti.