Jaromir Jagr nousi yön NHL-kierroksella kaikkien aikojen tilastoissa jaetulle toiselle sijalle, kun hän keräsi kolme syöttöpistettä Florida Panthersin voitossa.

Jagr nousi tasoihin Mark Messierin kanssa, sillä heillä molemmilla on nyt kasassa 1887 tehopistettä NHL-kaukaloissa. Jagrilla on kuitenkin enemmän maaleja, joten hän menee niiden ansiosta Messierin edelle, vaikka molemmilla on saman verran pisteitä.

Myös Jagr ymmärsi pisteidensä arvon, mutta totesi, että uransa jälkeen hän ajattelee asiaa todennäköisesti enemmän.

– Kun lopetan, katson taaksepäin mitä olen tehnyt ja ehkä ajattelen sitä hieman enemmän. Juuri nyt nautin jokaisesta hetkestä, jonka saan pelata tässä liigassa ja yritän tehdä kaikkeni, että pysyn tässä liigassa, Jagr totesi NHL.comin verkkosivuilla.

– Minä rakastan sitä (pelaamista) niin paljon. Kun sanoin, että aion pelata 50-vuotiaaksi asti, kaikki nauroivat minulle, mutta teen joka päivä töitä sen eteen.

Nick Bjugstad sai kunnian iskeä historiallisen maalin

Piste, joka nosti Jagrin Messierin edelle, oli kakkossyöttö Nick Bjugstadin kauden avausosumaan. Kun Aleksander Barkov meni hakemaan kiekkoa maalista, Bjugstad luuli, että kiekko oli häntä varten.

– Minä tavallaan tiesin sen, mutta unohdin, että hän (Jagr) oli enää pisteen päässä, Bjugstad totesi Miami Heraldin mukaan.

– Luulin, että Barkov oli hakemassa kiekkoa minulle, koska maali oli kauden ensimmäiseni. Katsoin Barkovia ja sanoin, että älä ota sitä. Mutta hyvä, että hän haki sen, koska se oli lopulta jollekin toiselle, Bjugstad kertasi NHL.comille.