Minnesota Wild kohtaa tulevana yönä Mikko Rantasen edustaman Colorado Avalanchen. Ottelussa tehdään omanlaista historiaa, sillä Wildin kokoonpanossa luistelee 30-vuotias Pat Cannone.

Historiallisen tilanteesta tekee se, että ottelu on Cannonen uran ensimmäinen NHL-kaukaloissa. Hänestä tulee Wildin seurahistorian toiseksi vanhin pelaaja, joka tekee NHL-debyyttinsä. Ennätystä pitää halussaan Lubomir Sekeras, joka teki debyyttinsä Wildin ensimmäisellä NHL-kaudella 2000-2001.

Cannone kutsuttiin Wildin miehistöön jo aikaisemmin kaudella, mutta vielä silloin hän ei päässyt pelaamaan. Nyt Erik Haulan poissaolo tarjoaa Cannonelle mahdollisuuden näyttää kykynsä NHL-kaukaloissa.

NHL.comin mukaan Cannonen entinen valmentaja, nykyinen NCAA-sarjan analyytikko Dave Starman, oli todella iloinen kuullessaan uutisen. Starman valmensi Cannonea vuosina 2003-2004, kun Cannone oli vasta 17-vuotias.

– Ihmiset sanoivat hänelle silloin, että tätä mieltä olemme sinusta ja hän mietti, että voin olla vielä parempi. Hänellä oli loistava sisäinen voima, mutta se oli hänellä yksinkertaisesta syystä: hänellä ei ollut koskaan sitä ärsyttävää asennetta, jolla todistat itsesi vääräksi, Starman totesi NHL:n verkkosivuilla.

– Pat antoi aina sellaisen asenteen, että hän oli todistamassa itsensä oikeaksi.

Periksiantamattomuus pysynyt uran aikana mukana

Cannonea ei koskaan varattu NHL:ään, mutta siitä huolimatta hän pelasi viime kaudella Binghamton Senatorsin riveissä. Hänet nimettiin viime kaudella muun muassa AHL:n tähdistöottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän solmi täksi kaudeksi yksivuotisen sopimuksen Minnesota Wildin kanssa, mutta kausi on kulunut tähän mennessä AHL:n puolella.

Starman muisteli NHL:n verkkosivuilla tapausta, joka jäi hänen mieleensä, kun hän valmensi Cannonea New York Bobcatsissa.

– Muistan yhden kerran, kun hän oli murtanut peukalonsa ja hän luisteli silti harjoituksissa. Hän oli ainut pelaaja, joka oli ajallaan harjoituksissa ja sanoin hänelle, että hänen ei tarvitse luistella, koska hän oli loukkaantunut, Starman kertasi NHL.comille.

– Laitoin muun joukkueen luistelemaan ylimääräistä, koska he olivat myöhässä, ja Pat halusi mennä heidän mukaansa, koska, kuten hän sanoi minulle, ”olen osa joukkuetta”. Se oli minulle se, joka tekee Pat Cannonesta sen, kuka hän on henkilönä.