Florida Panthersin omistajana vuodesta 2013 toiminut Vinnie Viola on ehdolla Yhdysvaltojen armeijan korkea-arvoiseen virkaan. Hänen ehdokkuutensa toi ilmi Yhdysvaltain uudeksi presidentiksi valittu Donald Trump, joka ehdotti Violaa kyseiseen virkaan.

Viola on tunnettu jääkiekkopiireissä hänen hyvistä suhteistaan Yhdysvaltojen armeijaan. Hän perusti terrorismintorjuntayksikön West Pointiin, New Yorkiin, syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen. Hän on palkannut useita West Pointista valmistuneita tuttujaan Panthersin organisaatioon, mukaan lukien seuran nykyisen presidentin ja toimitusjohtajan, Matthew Caldwellin.

– On se sitten hänen huomattava asepalvelushistoriansa tai todella korkealuokkaiset meriitit liike-elämässä, Vinnie on todistanut koko hänen elämänsä, että hän tietää kuinka olla johtaja ja kuinka saada tuloksia, missä tahansa tilanteessa, presidentti Trump totesi nimeämistä Miami Heraldin mukaan.

– Hän on mies, jolla on uskomaton työmoraali, strateginen näkemys sekä poikkeuksellinen kyky motivoida muita.

Löytyykö keskittymistä vielä jääkiekon pariin?

Mikäli Viola valitaan virkaan, nousee esille se, kuinka hän pystyy keskittymään samaan aikaan sekä uuteen työhönsä että Florida Panthersiin.

Miami Heraldin mukaan Panthersin omistus pysyy edelleen Violan perheellä, vaikka hänet virkaan valittaisiinkin. Panthers julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa se totesi, että ennen kuin Violan valinnasta tulee virallista, seuran nykyisestä varapuheenjohtajasta, Doug Cifusta, tulee Panthersin puheenjohtaja sekä Sunrise Sports and Entertainment -yhtiön kuvernööri. Hän ottaa siis suoraan Violan paikat kummassakin tehtävässä.

Myös NHL julkaisi oman tiedotteensa liittyen Violan ehdokkuuteen.

– Onnittelemme ylpeinä Vinnie Violaa hänen ehdokkuudestaan tähän tärkeään tehtävään, joka Yhdysvaltojen senaatin hyväksynnän jälkeen vaatii luonnollisesti hänen täydellisen panostuksensa, tiedotteessa todetaan.

– Seura on vakuuttanut meille, että päivittäinen toiminta Panthersissa ei kärsi tämän johdosta, ja tulemme työskentelemään tiiviisti seuran kanssa varmistaaksemme asian. Herra Viola ja joukkueen omistajatahot haluavat lisäksi kertoa, että he pysyvät täysin sitoutuneina Etelä-Floridaan sekä Panthersin faneihin.