Tappio Buffalo Sabresin vieraana ei varmastikaan maistunut Los Angeles Kingsin kapteenina toimivalle Anze Kopitarille, mutta hän ylsi ottelussa huikeaan rajapyykkiin, nousten legendaarisen Wayne Gretzkyn rinnalle.

29-vuotias slovenialainen iski tasan kolmen minuutin kohdalla joukkueensa 1-0-osuman. Maali oli Kopitarille koko hänen NHL-uransa 246:s maali, runkosarjaotteluiden osalta. Samalla päättyi hänen 16 ottelun mittainen maaliton putki.

Tuohon saavutukseen on yltänyt aiemmin Kingsin seurahistorian aikana ainoastaan kuusi muuta pelaajaa ja ennen Kingsin viime yön ottelua kuudetta sijaa piti yksin hallussaan muuan Wayne Gretzky.

Nyt Kopitar nousi kuitenkin jakamaan kyseistä kuudetta sijaa, joten kunnia on varmasti melkoinen slovenialaissentterille, joka on myöntänyt avoimesti pitäneensä Sloveniassa asuessaan seinällään Gretzkyn julistetta, missä kanadalaislegenda on nimenomaan Kings-paita päällään.

Syöttöpisteissä ja tehopisteissä Kopitarilla sen sijaan on vielä hieman matkaa Gretzkyn lukemiin. Piste-eroa on nimittäin 219, mikä on siis sama lukema, joka erottaa kaksikon syöttöpörssissä.

Kingsin seurahistorian kaikkien aikojen paras maalintekijä on Luc Robitaille, joka tykitti kalifornialaisseuran väreissä peräti 557 runkosarjamaalia. Kaikkien aikojen pistelinko on puolestaan Marcel Dionne, jonka kokonaispistemäärä oli 1 307.

Seuraavana maalipörssissä Kopitarin tähtäimessä on 275 runkosarjamaalia urallaan Kingsille iskenyt Butch Goring. Toki sitä ennen täytyisi iskeä yksi maali, että Gretzkyn jättäminen taakse olisi todellisuutta.