Montreal Canadiensin ja New Jersey Devilsin viime yön kamppailussa nähtiin eräs todella harvinainen tilanne, sillä kanadalaisseuran tolppien välissä kiekkoja töikseen torjuva Carey Price sekosi täysin.

Hän nimittäin löi kilpikädellään useaan otteeseen Devils-hyökkääjä Kyle Palmieria, joka oli hetki ennen tätä rynnistänyt Canadiensin maalille ja törmännyt Priceen.

– Minuun törmättiin myös ensimmäisessä maalissa, joten en ollut halukas ottamaan toista iskua. Tulistuin vain tilanteessa, ja aion suojella itseäni tästä lähtien, Price kertoi Montreal Gazetten mukaan kamppailun jälkeen.

Price sai tilanteessa rangaistuksen väkivaltaisuudesta, mutta häntä ei ajettu ulos. NHL tiedotti lopulta myöhemmin, että Pricen temppu ei mene kurinpitäjän käsittelyyn.

Unohtuiko sääntökirja?

NHL:n päätös sekä ottelussa että sen jälkeen on herättänyt pienoista närää. Liigan säännöissä nimittäin kerrotaan selkeästi, että Pricen temppu olisi todella ollut ulosajon arvoinen.

NHL:n sääntökirjan kohta 51.3 nimittäin kertoo, että jos maalivahti lyö vastustajaa kilpikädellään päähän, tai hän yrittää vahingoittaa tätä, tulisi tempusta antaa ulosajo.

Nyt onkin syytä kysyä, että miksi Pricen kohdalla toimittiin toisin? Kenties tähtipelaajan suojelua?

SB Nation NHL

@SBNation_NHL
Carey Price punched a dude in the head with his blocker ... but wasn't ejected.

¯\_(ツ)_/¯