Viime yön ykkösnimi suomalaisittain oli eittämättä Rasmus Ristolainen, joka laittoi Washingtonissa pystyyn sellaisen näytöksen, ettei paremmasta väliä.

Nuori suomalainen taklasi ottelun alusta asti kaikkea, mikä kaukalossa vain liikkui, ja kun Washington Capitals oli ratkaissut ottelun 3-2-jatkoaikamaalillaan, Ristolaisen taklaussarake pöytäkirjassa oli käsittämättömät 11.

Kaiken lisäksi Ristolainen blokkasi ottelussa kolme laukausta, huhki kaukalossa 29 minuuttia ja 51 sekuntia, syötti joukkueensa avausmaalin ja tuli vielä kaiken lisäksi valituksi ottelun kolmostähdeksi. Tappiosta huolimatta myös hänen tehotilasto näytti lukemaa +1.

Ottelu eteni siis 2-2-lukemissa jatkoajalle, kun Zemgus Girgensons, Jay Beagle, Kyle Okposo ja Marcus Johansson osuivat varsinaisella peliajalla. Jatkoajalla voittomaalin viimeisteli Johansson.

Joukkueiden välinen koitos oli äärimmäisen tasainen, sillä molemmat laukoivat ottelussa 33 laukausta. Molemmat maalivahdit, Capitalsin Braden Holtby ja Sabresin Robin Lehner, onnistuivatkin ottelussa varsin hyvin.

Muut suomalaiset:

Tuukka Raskin edustama Boston Bruins sai vieraakseen Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen Florida Panthersin. Ottelu eteni jatkoajalle tilanteessa 3-3, kunnes kahdesti ottelussa osunut David Pastrnak ratkaisi voiton isännille. Suomalaisista Barkov (18:57) iski ottelussa maalin, hänelle kirjattiin tehotilasto +2, blokkasi laukauksen, laukoi neljästi kohti maalia, taklasi kaksi kertaa ja nimettiin kolmostähdeksi. Jokinen (20:07) puolestaan laukoi kolmesti ja taklasi kahdesti, mutta tehotilasto oli ikävä -2. Rask pysäytti ottelussa 27 laukausta.

Markus Nutivaaran Columbus Blue Jackets voitti kotonaan Arizona Coyotesin, kiitos Sam Gagnerin (2+2) tehoillan. Nutivaara laukoi ottelussa kertaalleen kohti maalia ja taklasi kahdesti. Hänen peliaikansa oli 13:32.

Olli Määtän Pittsburgh Penguins rynni kotiottelussaan Ottawa Senatorsia vastaan 4-2-tappioasemasta todellisen maali-iloittelun päätteksi 8-5-voittoon. Määttä pelasi tuttuun tapaansa jälleen äärimmäisen varmasti omaan päähän, tehotilaston ollessa +1. Hän blokkasi ottelussa kaksi laukausta ja taklasi kahdesti. Peliaikaa tuli 18:09. Ottelun ykköstähti oli tehot 3+1 nakuttanut isäntien Bryan Rust.