Detroit Red Wingsin GM:nä toimiva Ken Holland on puhunut ennenkin rajujen sääntömuutosten puolesta, kuten esimerkiksi nyt käytössä olevasta 3vs.3-jatkoajasta.

Nyt Holland haluaisi TSN:n mukaan uusia NHL:n pudotuspelijärjestelmän, ja viedä sitä lähemmäs baseball-liiga MLB:tä.

MLB:ssä on nimittäin käytössä niin sanottu villi kortti -pudotuspelit. Sarjassa kuusi divisioonansa voittanutta joukkuetta etenee suoraan divisioonakierrokselle, kun taasen villi kortti -paikalla olevat joukkueet pelaavat ennen tätä villi kortti -kierroksen.

– Olen vahvasti sitä mieltä, että yksi joukkue kummastakin konferenssista voisi nousta vielä pudotuspeleihin mukaan villin kortin kautta. Se lisäisi jännitystä pitkään kauteen, kun niin moni muu joukkue pääsisi taistelemaan ylimääräisestä villi kortti -paikasta. Nuo pelit olisivat parhaimmillaan todella dramaattisia, Holland kertoi TSN:lle.

Toimiva ajatus

NHL:ssä on toki tällä hetkellä käytössä villi kortti -paikat, mutta nämä eivät juuri heijastu itse pudotuspeleihin. Käytännössä ne joukkueet, jotka pääsevät mukaan kevään karkeloihin villi kortti -paikan avulla, ovat heti mukana varsinaisissa pudotuspeleissä.

Hollandin ajatuksena olisi taas pelata ennen varsinaisia pudotuspelejä niin sanottu villi kortti -kierros.