Kun muut jääkiekkoeläkeläiset juhlivat Pittsburgh Penguinsin vuosien 1991 ja 1992 Stanley Cup -voittoja, oli yksi joukosta poissa.

Tai itse asiassa niitä oli muutamakin, sillä osa oli valmennustehtäviensä vuoksi poissa, mutta kaikkein huvittavin ja hienoin oli Jaromir Jagrin poissaolon syy: hän oli pelaamassa ottelua Ottawa Senatorsia vastaan.

Jagr, joka vuosien 1991 ja 1992 pudotuspeleissä nakutti 45 otteluun 37 tehopistettä, joutui siis jättäytymään pois Pittsburgh Penguinsin 50-vuotisjuhlavuoteen liittyvistä juhlallisuuksista, joissa juhlittiin seuran historian kahta ensimmäistä mestaruutta.

Muut poissaolijat olivat Ron Francis (Carolina Hurricanesin GM), Ulf Samuelsson (Charlotte Checkersin päävalmentaja) ja Joe Mullen (Philadelphia Flyersin apuvalmentaja).

Tämä onkin taas yksi niistä kerroista, kun Jagrin sensaatiomaisuus jääkiekkoilijana tulee voimalla esiin: muut hänen joukkukaverinsa kyseisten vuosien Penguins-joukkueista ovat olleet jo pitkään eläkkeellä ja Jagr pelaa 44-vuotiaana edelleen maailman kovimmassa kiekkoliigassa, NHL:ssä.

Ehkä sitten, kun mestaruudesta on tullut kuluneeksi 50 vuotta, myös Jagr on mukana, vaan kuka tietää vaikka hän olisi edelleen seitsemänkymppisenä NHL-pelaaja.