Kanadan nuorten maajoukkue sai maanantaina huonoja uutisia, kun selvisi, että ensi kesän varaustilaisuuden ykkösvaraukseksi povattu Nolan Patrick ei voi osallistua nuorten MM-turnaukseen.

Patrick on kärsinyt tällä kaudella lukuisista vammoista ja hän kävi kesällä nivusvammansa takia leikkauksessa. Patrick on kyennyt pelaamaan vain kuusi ottelua WHL-liigassa, Brandon Wheat Kingsin riveissä. Näissä otteluissa Patrick on kerännyt yhdeksän (4+5) tehopistettä.

Hän ei selvittänyt Kanadan joukkueen lääkärintarkastusta ja näin ollen Kanadan jääkiekkoliitto julkaisi maanantain tiedotteen, jossa kertoi Patrickin tilanteesta.

Hockey Canada

@HockeyCanada
Nolan Patrick has not been medically cleared to attend the National Junior Team selection camp and will not play at @HC_WJC. No replacement.

Onko aihetta huoleen?

Uutisoimme jo kuukausi sitten siitä, kuinka Patrick oli toipumassa vatsavammasta tai oikeastaan ylävartalovammasta. Tuolloin hänen joukkueensa GM Grant Armstrong puhui myös Patrickin paaluaikataulusta.

– Emme ole varmoja, koska saamme hänet takaisin kokoonpanoomme, Armstrong kertasi marraskuussa Vancouver Sunille.

Vielä viime viikolla myös Patrick itse oli luottavainen, että hän kykenee osallistumaan nuorten MM-turnaukseen.

James Shewaga

@JamesShewaga
Listed as day-to-day for 50 days now, @bdnwheatkings C Nolan Patrick is confident he will be ready for World Juniors fw.to/sMz3VaV

Vaikka Patrickin kausi on tähän mennessä ollut täysin pannukakku, hänen sijoitustaan varaistilaisuuden kärjessä ei ole kyseenalaistettu. Samaa mieltä on myös Vancouver Giantsin kapteeni Tyler Benson.

– En usko, että hänen tarvitsee huolehtia varaustilaisuudesta. Ihmiset tietävät millainen pelaaja hän voi olla, Benson totesi The Provincen verkkosivuilla muutamia päiviä sitten.

– Hän on pelannut jo kaksi vuotta tässä sarjassa ja hän on ollut dominoiva. Mielestäni hänen tulisi huolehtia siitä, että hän on 100-prosenttisessa kunnossa, kun hän palaa.

Oli tilanne mikä tahansa, Patrickilta jää väliin yksi suuri näyttöpaikka ensi kesän varaustilaisuutta varten. Hänen vammakierteensä ei näytä hyvältä ja täytyy vain toivoa, että hän palaa vielä tämän kauden aikana täydessä kunnossa kaukaloon.