Minnesota Wild onnistui siinä, missä seitsemän edellistä joukkuetta olivat epäonnistuneet: Edmonton Oilersin Connor McDavid jätettiin tehopisteittä.

McDavid saapui siis Wild-kamppailuun seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Hän oli nakuttanut noissa otteluissa uskomattomat tehot 6+9.

Wild kuitenkin onnistui hyydyttämään Oilersin supertähden totaalisesti sekä tasaviisikoin että Oilersin pelatessa ylivoimalla ja ottelun jatkoajalla ratkaissut Mikko Koivu paljasti salat tähän.

– Me blokkasimme (alivoimalla) paljon laukauksia. Tietenkin ”Dubi” (Devan Dubnyk) oli hyvä, eikä hän jättänyt juurikaan irtokiekkoja, mikä helpottaa aina ja me pystyimme karvaamaan hyvin sekä pelaamaan tiiviisti yksikkönä, Koivu analysoi joukkueensa alivoimatyöskentelyä Fox Sports Northille.

– Samalla tavalla (myös tasaviisikoin) sinun on karvattava hyvin luodaksesi tilanteita hyökkäyspäässä ja pitääksesi kiekon poissa heiltä. Ja sitten, kun jouduimme puolustamaan, niin suojelimme maaliamme hyvin ja myös tasaviisikoin blokkasimme paljon laukauksia. Kyse oli ennen kaikkea joukkuetyöskentelystä ja olimme isoksi osaksi hyviä siinä.

Sivusi seurahistoriaa ja loisti aloituksissa

Ennen Koivun voitto-osumaa Zach Parisella oli jo upea tilaisuus ratkaista ottelu, mutta Oilers-vahti Jonas Gustavsson veti pidemmän korren. Koivun saatua hyvin samanlaisen mahdollisuuden, häneltä kysyttiin, että miten paljon Gustavssonin torjunta Parisea vastaan vaikutti Koivun omaan ratkaisuun.

– Kyse oli enemmänkin siitä, että tein harhautuksen, joka on tuttu minulle ja jonka kanssa olen sinut. Kaikki tapahtuu niin nopeasti, ettei siinä ole juurikaan aikaa miettiä mitä maalivahti tekee. Kyse on enemmänkin vain omasta reagoinnista tilanteeseen.

Koivulla oli jatkoaikamaalinsa lisäksi muutoinkin merkittävä rooli voitossa, sillä hän vei 23 aloituksesta nimiinsä huimat 21.

Lisäksi Koivu sivusi myös seurahistoriaa, sillä hänestä tuli NHL-uransa viidennellä jatkoaikamaalillaan Wildin historian eniten maaleja jatkoajalla tehnyt pelaaja, yhdessä nykyisin San Jose Sharksia edustavan Brent Burnsin kanssa.