Patrik Laineen edustama Winnipeg Jets on äitynyt viime aikoina huimaan vireeseen, sillä se on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä.

Tuohon saldoon kuuluu viime yön vierasvoitto Chicago Blackhawksista, kun kanadalaisjoukkue kävi hakemassa pisteet numeroin 2-1.

Blackhawks oli ottanut Jets-pelaajista Laineen todella tiukkaan vartiointiin, eikä suomalaisnuorukainen päässyt käyttämään pelättyä laukaustaan kuin kerran. Sillä ei ollut kuitenkaan merkitystä, sillä hänen vartiointi avasi riittävästi muille pelaajille tilaa ja sitä kautta voitto irtosi.

Jets aloitti ottelun maalinteon ajassa 39:16, kun Bryan Little maalasi ylivoimalla, Dustin Byfuglienin ja Blake Wheelerin syötöistä, sisään. Blackhawks tuli päätöserässä (53:06) rinnalle, kun Artemi Panarin kiitti Patrick Kanen esityöstä, mutta draamankaari sai huipennuksensa Andrew Coppin viimeistellessä loppulukemiksi 2-1, aikaan 55:15.

Muut suomalaiset:

Carolina Hurricanes ja Tampa Bay Lightning nyhjäsivät ensimmäisenä mainitun kotihallissa 0-0-lukemin 60 minuuttia ja ottelu eteni jatkoajalle. Ratkaisu syntyi ajassa 61:26, kun Phil Di Giuseppe vastasi ’Canesin voittomaalista. Sebastian Aho (18:12) laukoi ottelussa kahdesti kohti maalia ja sai ylivoimavastuuta peräti 3:30. Teuvo Teräväinen (18:21) laukoi niin ikään kahdesti ja pelasi ylivoimalla neljä sekuntia Ahoa enemmän. Vieraiden Valtteri Filppula (20:05) laukoi kerran kohti maalia, taklasi kertaalleen ja lisäksi sai erikoistilannevastuuta lähes kahdeksan minuuttia.

Nashville Predators sai puolestaan vastaansa Philadelphia Flyersin ja se jäi ensimmäistä kertaa yhdeksään kotiotteluun ilman sarjapisteitä. Flyers kävi ryöstämässä pistepotin lukemin 4-2. Isäntien maalilla pelasi Pekka Rinteen sijaan Juuse Saros ja hän otti kiinni kaiken sen, mitä otettavissa oli. Wayne Simmondsin kahdelle ylivoimamaalille, joista ensimmäinen meni sisään harmittavasti Saroksen mailantupen kautta, hän ei voinut mitään ja sama päti myös Michael Rafflin puolittaiseen läpiajomaaliin. Viimeinen osuma syntyi tyhjiin.

Sami Vatasen edustama Anaheim Ducks matkasi Calgary Flamesin ja Jyrki Jokipakan vieraaksi. Ducks oli ottelussa täysi vastaantulija, sillä toisen erän alussa syntyneen vieraiden 1-1-tasoituksen jälkeen Flames nakutti erään viisi maalia. Lopulta se murskasi kalifornialaiset tylysti lukemin 8-3. Jokipakka (17:32) sai tälläkin kertaa mukavasti vastuuta ja hänen tehotilastonsa oli +1. Vatanen (18:08) saa puolestaan yhtenä harvoista vierasjoukkueen pelaajista puhtaat paperit, sillä rökälelukemista huolimatta hän merkkautti pyöreän nollan tehotilastoon.

Jesse Puljujärvi istui jälleen katsomossa, kun albertalaisjoukkue isännöi Minnesota Wildia. Ottelu eteni jatkoajalle 1-1-lukemissa, kun isänniltä oli ottelun alkuhetkillä maalannut Patrick Maroon ja vierailta puolestaan erän loppupuolella Charlie Coyle. Jatkoaika ehti lopulta vanhentua 3:11, kunnes Mikko Koivu iski ottelulle päätöksen. Koivu (20:16) on tehnyt viimeiseen seitsemään otteluun tehot 4+3 ja tässä pelissä hänen tehotilasto oli +1. Lisäksi hän vei 23 aloituksestaan käsittämättömät 21 kappaletta nimiinsä. Erik Haula (17:03) laukoi ottelussa kertaalleen. Mikael Granlund (20:34) laukoi niin ikään kerran ja blokkasi yhden kudin.