Minnesota Wildin kapteenina toimiva Mikko Koivu pelasi viime yönä kenties tämän kauden yhden parhaista peleistään.

Tokikaan tilille ei kertynyt kuin yksi maali, mutta tämäkin oli kamppailun voitto-osuma. Sen sijaan Koivu ihastutti monipuolisuudellaan. Yksi suurimmista teoista, mitä Mikko viime yönä teki, oli aloitusvoitot ja missä paikassa ne tulivat.

– En ole ikinä nähnyt kenelläkään noin suurta aloitusprosenttia, etenkään jos otetaan huomioon, monta kertaa Koivu aloitti. Ja hän oli kentällä jokainen kerta, kun kaukalossa oli tärkeä aloitus. Hän piti tänään koko pelin hallussaan ollessaan kentällä ja oli todellinen johtaja, Boudreau ylisti kamppailun jälkeen.

”Ne ovat kaikki isoja”

Koivu rikkoi viime yönä lähes oman ennätyksensä, sillä hän otti 21 aloitusvoittoa. Hänen uransa paras määrä yhtä ottelua kohden on 23 voittoa.

Aloitusympyrässä mies nähtiin viime yönä 23 kertaa, joten hänen voittoprosenttinsa oli käsittämätön 93. Wild kuvailikin verkkosivuillaan, että lukema on ”NHL-tasolla lähes ennennäkemätön”.

Koivu ei kuitenkaan jaksanut kiinnittää kovinkaan paljoa huomiota aloituksiinsa. Enemmänkin hän oli kiitollinen saadessaan auttaa joukkuetta.

– Ne ovat kaikki isoja (aloitukset). Loppujen lopuksi sillä ei ole niin väliä, mutta toki etenkin näiden pitkien vierasreissujen aikana se on hyvä keino auttaa joukkuettasi. Kaverit ovat tyytyväisiä omaan tai joukkueen suorittamiseen, ja siitä minä nautin, Koivu kertoi Wildin verkkosivujen mukaan.