Calgary Flames koki kaksi viikkoa sitten massiivisen menetyksen, kun suurella rahalla seuraan sidottu, 23 vuotias hyökkääjä Johnny Gaudreau sai kovia iskuja käsillensä ottelussa Minnesota Wildia vastaan.

Huitomisten seurauksena hänen sormensa murtui ja ennustettu toipumisaika oli tuolloin kuusi viikkoa.

Nyt, ainoastaan kaksi viikkoa myöhemmin, Gaudreau on siinä kunnossa, että hän pääsi kaukaloon jo viime yönä Anaheim Ducksia vastaan. Toipuminen näyttää siis onnistuneen kolme kertaa ennustettua nopeammin. Lopulliseksi poissaoloajaksi jäi siis jo mainittu kaksi viikkoa. Gaudreau teki paluussaan heti maalin ottelun avauserässä.

– Lääkärit tekivät mahtavaa työtä käteni kanssa parsiessaan sen kasaan, Gaudreau sanoi NHL.comille.

Metallisormi

– Sormeeni laitettiin ruuvi ja he sanoivat, että minun on helpompi murtaa kaikki loput yhdeksän sormea, kuin murtaa uudestaan tämä sama. Tuntuma sormessa on mahtava, pystyn jopa laukomaan täydellä voimalla. Odotin todella innoissani paluuta.

Flamesin valmentaja Glen Gulutzan on myös luonnollisesti innoissaan tähtihyökkääjänsä paluusta ja oli jopa sitä mieltä, että hän olisi voinut pelata jo pari peliä sitten.

– Hän on aika malttamaton pelaamisen suhteen, huomaa, että hän todella haluaa pelata. Hyvä hänelle. Hän kärsi aika paljon sormensa takia. Ruuvi sormessa ei ole ei ole kivuton ratkaisu, eikä hän saanut nukuttua pariin yöhön kunnolla. Johnny on kokenut kovia.

Gaudreau ehti pelaamaan 17 ottelussa kuluvalla kaudella ennen loukkaantumistaan ja summasi niissä 11 (5+6) tehopistettä. Tuolloin pistemäärä riitti koko joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikkaan, joten miehen paluu oli erittäin odotettu Calgaryssa.