NHL:n runkosarjaa ollaan pelattu jo noin kolmannes ja jälleen – kuten joka vuosi – pistepörssin kärkipaikkaa miehittää sekä vanhoja tuttuja, että uusia tulokkaita. Kukaan ei varmasti ole yllättynyt, että esimerkiksi Sidney Crosby, Connor McDavid tai Patrick Kane löytyvät aivan pörssi kärjestä.

Sen sijaan yksi viime kauden positiivisimmista yllättäjistä, Washington Capitalsin sentteri Evegny Kuznetsov, loistaa poissaoloaan. Viime kauden pistepörssin kymmenennellä sijalla päättänyt venäläinen ei ole saanut konettaan käyntiin samalla tahdilla kuin viime sesongin aikaan.

Viime kaudella venäläishyökkääjä pelasi kaikki 82 runkosarjaottelua ja summasi 77 (20+57) tehopistettä. Häntä pidettiin tuolloin parempana sentterinä toiselle venäläistähdelle Alexander Ovechkinille, ja kaksikon peli toimikin paremmin mitä Nicklas Bäckströmin toimiessa Ovechkinin sentterinä. Kuznetsov myös voitti Capitalsin sisäisen pistepörssin.

”Datsyukilla liigan kovin taitotaso”

Tällä kaudella Kuznetsov on saanut 23 runkosarjaottelussa aikaan tehot 3+9, joka riittää joukkueen sisäisen pistepörssin sijaan kuusi. Tällä tahdilla jatkaessaan mies tekee vähemmän pisteitä kuin tulokaskaudellaan, jolloin niitä syntyi ”vain” 37 kappaletta. Ei aivan sitä, mitä Capitals hakee.

Myös Capitalsin valmentaja Barry Trotz on pyrkinyt auttamaan kuivaa kautta pelaavaa venäläistähteään.

– Sanon Kuzylle aina, että ”pelaa hieman enemmän Pavel Datsyukin tyylisesti”. Datsyukilla oli ehkä kovin taitotaso, mitä olen tässä liigassa nähnyt. Tiedän, että hänellä ja Kuzylla on yhteys vuotuisten kesätreenin takia, joten siksi pyrin aina välillä muistuttamaan häntä asiasta. Nähtäväksi jää miten hänen kautensa etenee.