Edmonton Oilersin superlupaava Connor McDavid on aloittanut NHL-uransa käytännössä niin hyvin, kuin mahdollista. Valitettavasti vain hänen tulokaskautensa meni pahasti mönkään pitkän olkapäävamman vuoksi, mikä piti hänet pitkään sivussa.

Tämän jälkeen nuorukainen on kuitenkin pysynyt terveenä, mutta esimerkiksi viime yönä nähtiin todella pelottava läheltä piti -tilanne.

McDavid nimittäin kampattiin Minnesota Wildia vastaan pelatussa ottelussa, minkä johdosta hän löi päänsä jäähän. Pian tämän jälkeen hänet poistettiin pelistä, jotta hän pystyi osallistumaan NHL:n pakolliseen aivotärähdys-protokollaan.

Tässä pelaaja viedään lääkärin kanssa pukukopin puolelle, missä hänelle tehdään perusteelliset tutkimukset, onko kyseessä aivotärähdys vaiko ei. McDavid selvisi testistä puhtain paperein, joten hän sai jatkaa lopulta pelaamista.

– Kyllä. Jos olen täysin rehellinen, niin jouduin melkoiseen ”shokkiin”, McDavid kertoi Oilersin Twitter-tilillä nähdyssä videohaastattelussa.

”Paskamainen paikka”

NHL:n ratkaisu pelata nykypäivänä vastaavissa tilanteissa varman päälle on täysin ymmärrettävä, sillä aivotärähdykset ovat jääkiekossa yhä vain kasvava ongelma.

Tästäkin huolimatta McDavid ei ollut kovinkaan tyytyväinen tapahtuman ajankohtaan, sillä Oilersilla olisi ollut toisen erän lopussa mahdollisuus naulata ottelu nimiinsä.

– Löin suuni jäähän ja kun nouset sellaisen tilanteen jälkeen ylös, niin tottakai pitelet kättäsi suun edessä. Se on ihan normaalia. Luonnollisesti ”spotter” (aivotärähdyksiä valvova henkilö) oli tietoinen olotilastani.

– Se oli vain paskamainen paikka, sillä saimme juuri hetkellisesti kahden miehen ylivoiman, joka olisi voinut kääntää koko ottelun meidän nimiimme.