Arizona Coyotes päätti pitkän pohdinnan jälkeen lähettää huippulupauksensa, Dylan Stromen, takaisin OHL:ään ja Erie Ottersin riveihin. Päätös oli hankala, sillä Stromea ei voitu lähettää AHL:ään, koska hän oli pelannut aikaisemmin urallaan Kanadan juniorisarjoissa.

AHL olisi ollut hänelle ilman muuta tasollisesti sopivampi paikka, sillä hän on ollut täysin pitelemätön kahdessa edellisessä ottelussa junioriliigassa. Stromen ensimmäinen ottelu sujui vielä tunnustellen, sillä hän teki siinä vain tehot 1+1.

Kahteen seuraavaan otteluun hän on kuitenkin latonut 8 (1+7) tehopistettä. Siis kolmeen otteluun 10 (2+8) tehopistettä. Lienee sanomattakin selvää, että Stromen oikea paikka ei ole OHL:ssä, mutta NHL:n sopimusten mukaan hänen on siellä pakko pelata.

Tehopisteiden johdosta hän rikkoi samalla seuran kaikkien aikojen syöttöennätyksen, joka oli aikaisemmin ollut Connor McDavidin nimissä. Stromella on nyt kasassa 195 syöttöpistettä ja yhteensä 289 (94+195) tehopistettä. Edellinen ennätys oli McDavidin nimissä, 188 syöttöpistettä.

Järjestelmässä parannettavaa

Kuten olemme aikaisemmin kertoneet, NHL:n ja Kanadan junioriliigojen yhteisissä pelisäännöissä olisi monien kiekkovaikuttajien mielestä paljon parannettavaa.

Erityisen kovasanaisesti kyseistä järjestelyä on kritisoinut pelaaja-agenttina toimiva Kurt Overhardt.

– Henkilökohtaisesti uskon, että koko järjestelmä tulisi miettiä uudelleen, sillä se on muinaisaikainen, Overhardt totesi Fanragsports-sivustolle marraskuun alussa.

Stromen tapauksessa hän on liian hyvä pelaamaan juniorisarjassa, mutta vauhti ei vielä aivan riitä NHL-kaukaloon. Tällöin AHL olisi se oikea paikka, jossa hän saisi pelata ja kehittyä rauhassa.

EDIT: Korjattu Stromen hallussa oleva ennätys. Kyseessä seuran syöttöennätys, ei koko OHL:n piste-ennätys.