Kauden alusta saakka Dallas Starsin suomalaisvahdit Antti Niemi sekä Kari Lehtonen ovat saaneet kovaa kritiikkiä osakseen. Molempien otteet ovat ailahdelleet hurjasti ja he ovat muuan joukkueen tavoin olleet suurissa vaikeuksissa.

Viime aikoina on kuitenkin näkynyt selvästi positiivisempia signaaleja, erityisesti Niemen suunnalta. Niemi on pelannut viimeiset viisi ottelua, ainakin tilastojen valossa, hyvin. Hänen torjuntaprosenttinsa on 93,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo hieman yli 2.

Lehtonen sen sijaan on ollut edelleen suurissa vaikeuksissa, sillä hänen torjuntaprosenttinsa on todella surkea, vain 85,5, ja päästettyjen maalienkeskiarvo yli 4.

Tällä kaudella molemmilla on ollut omat hyvät jaksonsa ja peliaikaa on tullut sen mukaan. Viime kevään pudotuspeleissä tilanne oli hieman samankaltainen, sillä suomalaiskaksikko jakoi vastuuta sen mukaan, kumpi oli milläkin hetkellä kovemmassa vireessä.

Koko joukkueella vaikeaa

Siinä missä maalivahdit ovat olleet kaukana parhaasta, myös Starsin hyökkäys- ja puolustuspeli ovat olleet kaukana siitä, mitä odotetaan. Erityisesti puolustuspeli on ollut heikkoa, sillä joukkue on päästänyt peräti 79 maalia, ainoastaan Philadelphia Flyers on päästänyt enemmän.

Hyökkäyksessä Tyler Seguin ja Jamie Benn ovat nakuttaneet tasaiseen tahtiin pisteitä, mutta muiden johtavien pelaajien tavoin heidän teholukemansa on selvästi pakkasen puolella. Puolustuksessa John Klingberg on ollut täysin yössä ja hän onkin saanut katsella otteluita jopa katsomosta käsin.