Minnesota Wildin puolustus on alkukaudella nostanut tasoaan viime kauteen nähden ja maalivahti Devan Dubnyk on selvinnyt helpommalla urakalla.

Nyt puolustuksen toimivuuteen tulee pientä säröä, sillä Wildin kokoonpanosta täksi kaudeksi paikkansa vakiinnuttanut Christian Folin jää tositoimista sivuun 3-4 viikon ajaksi. 25-vuotias ruotsalaispuolustaja loukkaantui yön ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Tarkalleen ottaen hän kärsii vasemman polven ristisiteen repeämästä.

– Hänen puuttumisensa tulee näkymään. Hän on isokokoinen puolustaja, jolle taatusti olisi käyttöä takalinjoillamme. Yrittääpä tilannetta käännellä miten päin tahansa, tulemme todennäköisesti kaipaan häntä, joukkueen päävalmentaja Bruce Bodreau sanoi medialle ottelun jälkeen.

Folin vuorotteli viime ja toissa kauden ajan Wildin ja sen farmijoukkueen Iowa Wildin väliä, mutta sai lunastettua paikan NHL-miehistön puolelta tällä kaudella ja on käyttänyt paikkansa hyvin.

Folinilla on tämän kauden osalta kerättynä tehot 0+2 19 otteluun, mutta miehen arvoa ei lasketa tehopisteissä vaan oman pään pelaamisen kautta.