Kuka muistaa Montreal Canadiensin uskomattoman aloituksen viime kaudelta? Varmasti moni meistä, mutta kuinkas sitten kävinkään. Canadiens nimittäin aloitti konttaamisen lähes välittömästi sen jälkeen, kun supertähti Carey Price kärsi loukkaantumisen.

Price palasi kaukaloihin lopulta vasta täksi kaudeksi, eikä kenenkään ole tarvinnut tähän mennessä pettyä: Canadiens nimittäin porskuttaa koko NHL:n kärjessä, eikä se ole hävinnyt varsinaisella peliajalla kuin neljä ottelua.

Canadiensin vahva vire sai jatkoa viime yönä, kun se sai vastaansa viiden ottelun voittoputkessa porskuttaneen Carolina Hurricanesin.

Edes kovassa vireessä ollut suomalaisedusteinen Hurricanes ei ollut lopulta tarpeeksi vahva, jotta se olisi onnistunut kaatamaan NHL:n tämän hetken yhdestä parhaista joukkueista.

Canadiens vei ottelun lopulta nimiinsä lukemin 2-1, vaikka Hurricanes voittikin kamppailun laukaukset 32-22.

Canadiens sai siis jälleen kiittää ääliömäisen hyvää Pricea, joka oli jälleen kerran maalillaan kuin muuri.

Kotitaika ei horju

Canadiens on pelannut alkukauden aikana 14 ottelua kotikaukalossaan, eikä fanien ole tarvinnut poistua hallilta juuri kertaakaan tyhjin käsin.

Kanadalaisseura on ollut nimittäin läpi kauden uskomattoman vahva kotijoukkue, sillä se on voittanut näistä kamppailuista käsittämättömät 12 kappaletta.

Voittoprosentti kotona on siis lyhyesti kuvailtuna uskomattoman kova.