NHL:n alkukautta maalivahtien osalta dominoineet Boston Bruinsin Tuukka Rask ja Montreal Canadiensin Carey Price eivät kasvattaneet voittotilastojaan yön NHL-kierroksella.

Kaksikosta Rask joutui toteamaan St. Louis Bluesin ja erityisesti Jori Lehterän paremmakseen. Nuottipaidat nimittäin kävivät hakemassa Bostonista vieraspisteet numeroin 4-2, huolimatta isäntien hallinnasta, ja Lehterä osui ottelussa kahdesti.

Avausmaalinsa Lehterä iski toisen erän alkajaisiksi, kun hän ohjasi 1-1-tasoitusosuman. Ottelussa 24 laukausta torjunut Rask yritti protestoida maalia tuomareille, väittäen Lehterän estäneen häntä tilanteessa, mutta maali hyväksyttiin ja Bluesin suomalaissentteri sai kuuden ottelun mittaisen maalittoman putkensa poikki.

St. Louis Blues

@StLouisBlues
Boston will challenge this for goalie interference, but it sure looks good to us. #stlblues

Bruinsin oli vienyt ottelussa johtoon Bluesin viime kauden kapteeni David Backes.

28-vuotias Lehterä osui ottelussa vielä toistamiseenkin, kun hän niittasi ottelun loppulukemat tyhjään maaliin hieman yli minuutti ennen päätössummeria. Maalit olivat varmasti elintärkeitä ”Jorstille”, sillä hänen tehonsa kauden 15 aiemmasta ottelusta olivat nihkeät 1+2.

Myös Carey Price joutui Raskin tavoin nöyrtymään tappioon kotihallissaan, kun Ottawa Senators kävi ryöstämässä Montrealista täyden pistepotin numeroin 4-3.

Montreal johti ottelua 1-0-, 2-1- ja 3-2-numeroin, mutta Senators kiri päätöserän alussa ohitse Mark Stonen ja Erik Karlssonin osumilla. Price torjui ottelussa ainoastaan 19 kertaa.

Muut suomalaiset:

Toronto Maple Leafsin ja Carolina Hurricanesin välisessä ottelussa nähtiin peräti kolme suomalaista. Hurricanes-kaksikko Teuvo Teräväinen & Sebastian Aho jäi ottelussa tehopisteittä, ja ensimmäisenä mainitulle kirjattiin teholukema -1. Siitäkin huolimatta ’Canes voitti ottelun 2-1 ja venytti voittoputkensa jo viiteen otteluun. Isäntien Leo Komarov jäi niin ikään pisteittä, mutta hänen teholukema oli +1.

Florida Panthers oli puolestaan voimaton erinomaisesti Philadelphia Flyersin maalilla torjuneen Steve Masonin käsittelyssä. Kotijoukkueena toiminut Panthers hallitsi isoa osaa ottelusta, mutta kykeni maalintekoon vasta vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. Flyers vei pisteet mukanaan 3-1-lukemin ja isäntien suomalaiskaksikko Aleksander Barkov & Jussi Jokinen jäi ottelussa pisteittä.

Sami Vatasen edustama Anaheim Ducks pelaa parhaillaan kotonaan ottelua New York Islandersia vastaan. Tilanne on avauserässä 1-1.